Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2007

Διάνοιες

Διάνοιες

Υπάρχουν οι Νοησιαρχικοί που πρεσβευουν οτι η Διάνοια ειναι το κατ' εξοχην μεσο για την απόκτηση της γνώσης. Οι Ορθολογιστές θεωρουν το μεσον αυτο Απόλυτο. Για τον Πλάτωνα η αλήθεια αποκαλύπτεται "τω της διανοιας λογισμω" ενω στη διαδικασία αυτη κατα Πλάτωνα πάντα δε συμμετέχουν επ' ουδενι οι αισθήσεις. Κι ο Δημόκριτος όμως υποστηρίζει οτι η διάνοια μας προσφέρει την αυθεντικη γνώση σε αντίθεση με τις αισθήσεις που μας δίνουν μιαν ασαφή ιδεα του περιβαλλοντος κόσμου. Μολοντουτο ο Δημόκριτος αφήνει ενα περιθώριο διαμαρτυρίας στις αισθησεις. Λένε τα αισθητήρια μας στη διάνοια: Γιατι δε μας εμπιστευεσαι τη στιγμη που σου δίνουμε τόσο ακριβεις πληροφορίες καθε ωρα κάθε στιγμη; Η απάντηση είναι απλουστατη. Μπορείς με τις αισθήσεις να ορίσεις μέχρις ενος σημείου τόσο το κενο όσο και την κίνηση. Καμια αίσθηση όμως δε μπορει να σου δώσει πληροφορίες για το αόρατο ελάχιστο. Μόνο η διάνοια μπορει να σε οδηγησει στη σύλληψη του Μορίου και του Ατόμου. Για το Δημόκριτο ο ορισμός της ελάχιστης και αδιαίρετης πλεον μορφης της ύλης δεν προέκυψε απο την παρατήρηση αλλα απο τη Διάνοια.

Καλλιεργειται η Διάνοια; Κι αν ναι πως; Μιαν απάντηση στο ερώτημα αυτο μου έδωσε πριν απο λίγα χρόνια η Κινέζα δασκάλα μου -ευσεβης κυρία που ομιλει απταιστως την Ελληνικη και παρα τα 60 της χρόνια μπορει με άνεση να δεσει κόμπο όποιον επιχειρησει να της κλέψει την τσαντα στο δρόμο...- Μου είπε λοιπόν η κύρια Γιου οτι η Διάνοια μοιάζει με ενα συννεφο που αλλοτε ανεβαινει ψηλα πάνω απο το κεφάλι μας και για να την αγγιξουμε πρεπει να τεντωθουμε, να πονεσουν οι κλειδωσεις μας -όπως στην προπονηση Αικιντο- κι άλλοτε κατεβαινει χαμηλα, πολυ χαμηλα όποτε για να την αγγιξουμε πρεπει να σκύψουμε, να λυγισουμε τη μέση να ταπεινωσουμε τον εαυτο μας. Και στις δυο περιπτωσεις η καλλιεργεια του σύννεφου αυτου επιτυγχανεται με την προσπάθεια που καταβάλουμε για να το αγγιξουμε και να το αφήσουμε να μας κυριέψει τη σκέψη που γενναται δια των αισθησεων.

Η αγαπημενη μου κυρία Γιου θα έλθει στην Αθηνα απο το Πεκίνο όπου μενει μόνιμα το καλοκαιρι. Ελπίζω να φέρει στις αποσκευες του Νου της ενα ακομα συννεφακι Διανοιας για όλους τους φίλους και γνωστους της.

Φιλια καλη μου Δασκαλα!


Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2007

Ροϊδης

ΑΠΟ ΤΟ
ΜΩΣΑΙΚΟΝ
Του Ε. Ροϊδη
* Ερωτησαντες βουλευτην τινα "τι γίνεται εν τη βουλή" ελάβομεν την εξης απάντησιν: "ΕΧΑΘΗ ολόκληρος η εβδομας μας εις συζήτησιν νόμων περι ναυτιλίας, φορολογίας, προυπολογισμού και τα τοιαύτα."

Και απο το
ΛΕΥΚΩΜΑ
* Ο αληθής ποιητής πρέπει να ομοιάζει την δρυν, ητις οσον υψηλότερα αίρει την κεφαλην προς τον ουρανον, τόσον βαθύτερον βυθίζει την ρίζαν εις την γην.

alt


Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2007

Saddam Video

ΣΣΣΣΣΣΣΣΟΟΥΥΥΤ!!!
Λοιπον... μετά απο πολυημερη ερευνα βρήκα επιτελους ενα σπανιο video του μακαρίτη του Σανταμ. Διαρκει μόλις εικοσι περίπου δευτερόλεπτα αλλα είναι πολυ κατατοπιστικο για ο,τι συνέβη στην πραγματικότητα λιγη ωρα μετα απο την εκτέλεση του. Στο video αυτο δεν περιλαμβανεται η σκηνη του απαγχονισμου το ξαναλεμε, απλα βλέπουμε τι συνέβη λίγο μετα. Εικόνες που απέκρυψαν τα Διεθνη πρακτορεια. Προσέξτε την αποκαλυπτικη λεπτομέρεια στο τελος της ταινιας.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ. ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ.


Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2007

Αφ' Υψηλου

alt

Οταν κάθεσαι αναπαυτικα απέναντι απο το τηλεκουτί σου, ειτε το θες ειτε οχι, ειτε το παραδεχεσαι ειτε οχι, ειτε είσαι φτωχός ειτε πλούσιος, βλέπεις τα πραγματα αφ υψηλου. Μπορεις να κρίνεις αυτο που βλέπεις και ακους χωρις να κρίνεσαι ποτε για τη λογική σου, για τις απόψεις που εκφράζεις βλέποντας κι ακουγοντας, για το οτιδήποτε κάνεις ή σκεφτεις τη στιγμη που παρακολουθεις το όποιο δράμα εξελισσεται. Ετσι και οι αναλυσεις που προέρχονται απο αναλυσεις οι οποίες με τη σειρά τους προκύπτουν απο την εικονικη προσφερόμενη πραγματικότητα αποτελουν στην πλειοψηφία τους καφενειακές θεωρίες, πολλες φορές αστείες. Στο γεγονός αυτο βασίζονται πολλες μέθοδοι κοινωνικου ελέγχου και διαμόρφωσης αυτου που ονομάζουμε "κοινη γνώμη". Σήμερα το πρωι η Αμερικανικη Πρεσβεια δέχτηκε επίθεση με ρουκέτα (;). Απο εκεινη την ώρα έχουν ακουστει απο απίθανα εως και πολυ πιθανα σενάρια όμως και τα μεν και τα δε δεν παυουν να είναι προς το παρον τουλάχιστον φανταστικα. Αν όμως τα αναμιξεις με την προσωπικη του καθενος μας κριση και άποψη επι του θέματος τότε έχεις ενα νέο προιον σκέψης στο κεφάλι το οποίο ωρα με την ωρα προσλαμβάνει τις πρεπουσες διαστασεις μιας αλήθειας. Εχεις δει τα πραγματα αφ' υψηλου, απο τον καναπε σου κι όμως απο το πρωι που συνεβη το γεγονος μέχρι τουτη την ωρα μπορει να εχεις και την πάγια πλεον εντυπωση οτι ησουν εκει, οτι ξέρεις, οτι έχεις βρει τη λυση του μυστηρίου που η "ανίκανη" αστυνομια μας δεν μπορει (;) να βρει. Και μέχρι αυριο το πρωι ο αχταρμας των "πληροφοριών" που θα προσλάβεις πάντα αφ' υψηλου, θα σε πεισουν γι' αυτο που θα ακουσεις απο επισημα χείλη αργότερα, τις επομενες μερες ή τους επομενους μήνες. Απο την τελευταία πληροφορία που ακουω τωρα μόλις και κρινω αφ' υψηλου μεχρι εκεινη που θα μου σερβιρουν αυριο μεθαυριο παραμεθαυριο η αποσταση θα ειναι τεράστια. Τώρα για παραδειγμα ακουω κι αυτο: η ρουκετα ηταν Κινεζικη (extra3 channel ειδήσεις τώρα με πυροτεχνουργό και τον κυριο Λιακόπουλο στο πανελ). Μέχρι το μεσημέρι ήξερα οτι η ρουκετα ήταν ρωσικης προελευσης κι ισως αυριο θα ακουσω οτι η ρουκέτα ηταν στην πραγματικότητα ενα απλο βαρελότο που πεταξε απολυμενος συμβασιουχος χρησιμοποιοντας σφεντονα... Εκείνο που ακομα δε θα ακουσω προετοιμάζεται επιμελως για να ακουστει κι οταν αυτο γίνει θα βαυκαλιζομαι οτι το ήξερα, το ειχα μαντεψει το ειχα καταλάβει απο το σαλόνι μου πριν απ' όλους τους ερευνητες και τις μυστικες υπηρεσίες. Και μολονοτι η λύση του δραματος που θα προβληθει θα αποτελει πληγμα στην καθημερινότητα μου, στις ελευθερίες, στον τρόπο ζωής μου, ακόμα και στον τρόπο με τον οποιο συμπεριφέρομαι κοινωνικα, θα δεχτω το ζυγο ως αναποφευκτη θυσία για να διασφαλίσω αυτο που θα μου στερήσουν δηλαδη την ελευθερία...

Γι' αυτο... προτιμω να μη σκέφτομαι το θέμα, να μην το αναλυω, να μην κρινω τίποτα πριν ακουσω τι μελλει γενεσθαι. Γιατι τότε μονο θα ξέρω κατι τι απο την αλήθεια που μάλλον δε θα μάθω ποτε ολοκληρη.

Ρουκετα στην πρεσβεια των ΗΠΑ ειπατε; Καλα... να το μελετησουμε τον άλλο μηνα νηφάλια το θεμα; Με την κατασταση του Παναθηναικου που φέρνει κουλές ισοπαλιες και στελνει κόσμο στον κουβα τι θα γινει; Θα κάνει τελος παντων καμια καλη μεταγραφη;  


Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2007

Τα Σκυλάδικα

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΚΥΛΑΔΙΚΟΥ

PART_003.jpg


Χριστίνα Γαλάνη

"Από κορμί είμαι η best
Κι από προσόντα είμαι first
Μ' αυτό στους άντρες κάνω test
Για να διαλέξω.
Μπες όπως όλοι στη γραμμή
Ασε τα μα, τα μου, τα μη
Πέρνα λοιπόν τη δοκιμή
Και ίσως σε επιλέξω"


Πέπη Τσεσμελή

"Σκανδαλίζομαι, μονάχη μου αγγίζομαι
με μια γραβάτα σου ερεθίζομαι"

"Αν θέλεις να ανοίξουν της καρδούλας μου οι πόρτες,
βγάλε όλα τα ρούχα σου κι έλα με τις μπότες"


Λάκης Σκουτάρης

"Κάνε Γιάννη τη δουλειά σου,
κι ύστερα θα' μαι πάλι δικιά σου."

"Είμαι ένας άνθρωπος τρελός,
σχιζοφρενής και μανιακός,
που μες την τρέλα μου ο φτωχός,
ψάχνω για να' βρω λίγο φως"

"Σκοτάδι, πισσοσκόταδο, μαύρο σκοτάδι πίσσα,
σκοτάδι είσαι σκοτεινό, σκοτοσκοτεινιασμένο,
σκοτάδι κατασκότεινο, και βράδυ βραδιασμένο."


Αντζελα Ρέμπη

"Αν είχανε φωνή οι γκαρσονιέρες,
θα πέφταν σαν ξερόφυλλα οι βέρες"ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1970 !!


Κώστας Καφάσης

"Το βράδυ θα έλθω να σε πάρω,
γι' αυτό μη φας, θα φάμε γλάρο."


(Αγνωστος/η Καλλιτέχνης)

"Μ' αγαπάς ή τσάμπα πίνω;"


Έφη Θώδη

"Θα κάνω ότι μου ζητήσεις, θα κάνω ότι μου ζητήσεις.
Θέλω να ευχαριστηθείς και να με ευχαριστήσεις"


Νίκος Δουλάμης

"Έρωτά μου τοκογλύφε
γλύφε το κορμί μου γλύφε"


------------------------------------------------------------------------------

Μια συλλογή από τα καλύτερα των δύο Εθνικών Οδών και του συνολικού επαρχιακού και αγροτικού Οδικού Δικτύου:

"Απόψε έχω περίοδο, μα έχω κι άλλη δίοδο."

"Θέλω στο σώμα σου σαν μπω, να με χτυπάς με το σαμπώ."

"Ο ήλιος καιει, καιει για μας τους gay."

"Τα ματάκια σου με καιν γιατί είσαι μανεκέν. "

"Σε βρίσκω πολύ κύριο, αλλά περνάω κλιμακτήριο."

"Μωρό μου είσαι όργιο, σαν τον Αγιο Γεώργιο"

"Σε είδα στο ποδήλατο και ήσουν όλο τρέλα, μα ξαφνικά κατάλαβα πως έλειπε η σέλλα."


...ακολουθεί μια νέα εισαγωγή... το καλύτερο!!!
(η ιστορία γενικά περιγράφει έναν απατημένο σύζυγο όπου στην αρχή απειλεί):

"θα φέρω τη βενζίνη
κι αναλαμβάνω την ευθύνη..."

και καταλήγει στο ρεφρέν που μας άφησε άφωνους...:

"την είχα άχτι, την είχα άχτι,
τώρα την έχω μόνο σε στάχτη,
μέσα στο τσίγκινο κουτί,
που φύλαγε τα μπικουτί...."

------------------------------------------------------------------------------


ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ!!!!!!!!

------------------------------------------------------------------------------


Στίχοι τραγουδιών από μαγαζιά της Εθνικής


Έλα να κάνουμε σεξ,
έλα να κάνουμε σεξ,
η αγάπη μας θα γίνει
ανοξείδωτο πυρέξ
-------------------------------------------------------------------------------------------
Είχα καρδιά μεγάλη σαν υφήλιος
κι εσύ τη χώρισες σαν εμφύλιος
-------------------------------------------------------------------------------------------
Μωράκι μου μωράκι μου
γλυκό μελιτζανάκι μου
όταν θα σμίξουμε τα δύο μας
δεν θα φορώ το μποξεράκι μου
-------------------------------------------------------------------------------------------
Από τον πύργο της ΒΑΒΕΛ, έφυγα νύχτα με το ΚΤΕΛ
-------------------------------------------------------------------------------------------
Εσύ γιατί δεν ξέρω με κέρασες Λικέρ
Μα εμένα στην καρδία μου δουλεύουν κομπρεσέρ
-------------------------------------------------------------------------------------------
Από τότε που γνώρισα εσένα
Θεέ μου έπαψα να είμαι παρθένα
-------------------------------------------------------------------------------------------
Σου στέλνω μήνυμα μ' ένα ταμ ταμ, να μαγειρεύεις με βιτάμ
κι ήσουνα γόησσα κι έκανες μπαμ, κι εγώ σε ψάχνω στο χαμάμ
φεύγω να πάω να βρω στο Μπανκόγκ, τον σύντροφό μου τον Κιγκ-Κογκ
μες στο μυαλό μου βαράνε τα γκόγκ, μοιάζω με μπάλα του πιγκ-πογκ
-------------------------------------------------------------------------------------------
Τη μπετονιέρα μην παρεξηγάς
γιατί αυτή σου δίνει για να φας
-------------------------------------------------------------------------------------------
Ούτε φως και γρίλια ανοίγεις...
δε με θέλεις εν ολίγοις
-------------------------------------------------------------------------------------------
Από το μασάζ στη γιόγκα , κι απ' τη γιόγκα στο μασάζ
σου το λεω και σου το πα το στραβό κορμί δε σαζ...
-------------------------------------------------------------------------------------------
Φτού, φτύνω αίμα
έγινα φυματικός για σένα
-------------------------------------------------------------------------------------------
Έρωτά μου τοκογλύφε
γλύφε το κορμί μου, γλύφε
-------------------------------------------------------------------------------------------
Σε βρίσκω πολύ κύριο
αλλά περνάω κλιμακτήριο
-------------------------------------------------------------------------------------------
Στο Internet σε ψάχνω με 500 Pentium
Αλλά δεν είσαι πουθενά για αυτό θα πάω σε μέντιουμ
Και το μέντιουμ ρωτάω που να βρίσκεσαι
Μια στιγμή μονάχα να ανοίξω το PC
Το μηχάνημα δουλεύει στην σωστή κατεύθυνση
Και μου λεει αυτή που ψάχνεις είναι στην διεύθυνση
w w w τελεία άπιστη τελεία com
-------------------------------------------------------------------------------------------
Η μπουρνουζοπετσέτα η καλή
είναι τόσο απαλή
σαν την καρδιά ενός μαρουλιού
είσαι αγάπη τ' Απριλιού
-------------------------------------------------------------------------------------------
Μου 'φυγε η ψυχή μέσα στην νύχτα
με αυτά που λες έτσι στην ψύχρα

------------------------------------------------------------------------------


ΕΙΣΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΓΟΥΡΙ
ΜΕΣ' ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ, ΠΑΓΟΥΡΙ


KΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΚΟΒΩ ΦΛΕΒΕΣ
ΞΕΝΥΧΤΑΩ ΜΕ ΦΡΑΠΕΔΕΣ
ΚΑΙ ΞΗΛΩΝΩ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ...


ΣΤΟ ΡΕΤΙΡΕ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ
ΘΑ 'ΧΟΥΜΕ 11 ΚΟΠΕΛΕΣ
ΘΑ 'ΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΟΜΠΡΕΛΕΣ


ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΤΟ ΤΑΡΠΕΖΙ
ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ
ΘΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΥ
OH YEEEEEEESSSSSSSSSSS


ΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕΞ
ΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕΞ...
ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ
ΜΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΠΥΡΕΞ...


ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΛΑΜΑΡΙ
ΤΙ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΗ FERRARI;


ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΚΑΙΝΕ
ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΑΝΕΚΕΝΕ

------------------------------------------------------------------------------

ΚΑΠΝΙΖΩ ΠΟΥΡΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑΝΕ ΧΑΜΟΥΡΑ
(ΤΟ ΝΕΟ ΣΟΥΞΕ!!!)

Και καπνίζω πούρα για 'σενανε χαμούρα
και καπνίζω πίπες για τα ψέματα που είπες.
Κορίτσι μου γλυκό εγώ σε αγαπούσα,
και μαλακία να έκανες εγώ σε συγχωρούσα.
Πάντα σε όλους έλεγα το πόσο σε ποθούσα
και τα λεφτά μου τα καλά για σένα τα κρατούσα.
Μπορεί να ήτανε σωστό μπορεί ναταν και λάθος,
κανένανε δεν άκουγα απ' το μεγάλο πάθος.
Και εκεί απάνω η σχέση μας που ήτανε κανόνι,
πετάς μια φράση πούστικια "θέλω να μείνω μόνη. "
Χάλασα ένα μύριο σε κάρτες και δωράκια,
τι μαλάκας ήμουνα δεν τα 'τρωγα σουβλάκια;;;(ΚΟΡΥΦΑΙΟ??)
Για 'σενανε δεν άνοιξα μονάχα την καρδιά μου,
ανοίξανε και οι τσέπες μου και 'φαγαν τα λεφτά μου.


------------------------------------------------------------------------------


Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2007

Things To do Today

alt
Καλό Απόγευμα
Ενα πρόγραμμα για το υπόλοιπον της ημέρας. Οταν έχεις πυρετο -δέκατα έστω- μόνο προγράμματα μπορεις να εκπονεις. Κατα τ' άλλα πονείς!!!
Περιμένω την καλή μου, έχει καθυστερήσει, δε βρίσκει, λεει, ταξι αλλα υποπτευομαι οτι μάλλον χαζευει βιτρίνες. Γυναίκες...!
Το κινητο κουδουνίζει:
"Μωρό μου θ' αργήσω λιγάκι, είδα εκείνο το φορεματάκι που ήθελα κι ηταν ακριβούτσικο θυμάσαι;"
Δε θυμάμαι, δε θέλω να θυμάμαι!
"Το έβγαλαν στις εκπτώσεις, μιση τιμη... θα το προβάρω θα το πάρω κι έρχομαι να παιξουμε εντάξει;"
Εντάξει
Ευτυχως αυτή η καλή μου είναι μάλλον φιλενάδα παρα ερωμένη γιατι στην κατασταση μου το μόνο παιγνιδι που μπορω να κανω ειναι εκεινο του συναχωμένου παππου με τη ζωηρή νεαρή νοσοκόμα...
Αλλα ας μην είμαι απαισιόδοξος, άλλωστε αισθανομαι ήδη καλύτερα, η ιωση φαινεται να υποχωρει, ο λαιμος δειχνει να καθαρίζει, στομαχια και κοιλιές έρχονται στα ισα τους όποτε ας ρίξω μια ματια στο πρόγραμμα για το σημερινό απόγευμα...
alt
 
 
 
Μ' αγαπα, Δε μ' αγαπα...
Ελπίζω αν μη τι άλλο να του αρέσει του γουρουνιου μου το φορεματακι!
Αλλα κι αν δεν του αρέσει δεν πειράζει... αρέσει σ'εμενα οποτε...

Κάπως έτσι κυλάει ενα απόγευμα γεμάτο μύξα, βήχα, δέκατα και προσμονή!
 
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ


Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2007

Παλιοσειρές...

ΦΤΕΡΝιζομαι
τρέχει η μύτη μου
πονάει το κεφάλι, ευτυχως ελαφρα. σχεδον νανουριστικά αλλά δε μπορώ να κοιμηθώ. Ισως γιατι έχω λίγο πυρετο. Ενα τριανταοκτω και πεντε, αν τα τσιμπλιασμένα μάτια μου βλέπουν καλα.
ΚΑΙ ξαναΦτερνίζομαι!

Και πατάω το μαγικό κουμπί. Κι αρρωσταίνω ακόμα περισσότερο! Ο κύριος Μάκης με μεταφέρει στη Ζουγκλα των στρατιωτικών υποθέσεων της χώρας. Το καταπληκτικο είναι οτι δε με συγκινει διόλου, μα διόλου! Τι; δεν πήγε στρατό ο Ταδε μεγαλοκεφτές; Να κι αν πήγε ρε να κι αν δεν πήγε! Εγω ξέρω οτι πήγα κι έμαθα ενα σωρό πράγματα για την πατρίδα μου, για συμπολίτες μου που δεν επροκειτο ποτε να συναντησω για πολλους αντικειμενικους λόγους -όπως εκείνο τον εντυπωσιακο πιτσιρικα απο ενα χωριό ψηλα στον Ολυμπο ο οποιος στα 18-19 του κατέβαινε για πρωτη του φορα σε πολη κι έγινε η μασκωτ του θαλάμου- αν δεν ήμουν εκει, μαζι τους στον ιδιο θάλαμο για να κλαιμε τη γκομενα που την κοπανησε με τον κολλητο μας -το φυγόστρατο ντε... Για να γιορτάζουμε ολοι μαζι την άδεια ή την εξοδο ή τις γυναίκες που μας γουσταραν γιατι δε χάναμε χρόνο εξόδου για να μιλησουμε για τη ζωη μας στο στρατόπεδο αλλα ως καλοι στρατιώτες κάναμε με το πάθος του πεινασμένου αυτο που γυρευαν, έμαθα πολλα απο τους πραγματικά υπέροχους και ηρωικους -κυριολεκτικα κάποιες φορές- συστρατιώτες. Εγω ξέρω οτι αν με ξανακαλέσουν να παω οπουδήποτε για να υπερασπιστω και το εκατοστό της λιγοστης γης που ακομα λέγεται Ελλαδα θα πάω γελωντας και χοροπηδώντας σαν αλαλιασμενος νεοσυλλεκτος. Ξέρω ακόμα οτι ολοι αυτοι οι γελοιοι τύποι με τους μεγαλομπαμπαδες ή τα υπερβυσματα μάλλον θα πινουν τους φραπέδες τους οταν και αν τύχει να υπερασπιζόμαστε εμεις οι αλλοι Θερμοπύλες. Και αλήθεια, όλους αυτους τους μικροψυχους πλαστογράφους της ιδιας τους της ζωης δεν τους κακίζω. Απλα τους λυπάμαι...

ΚΑΙ ξαναΦτερνιζομαι
και ηρεμω αλλαζοντας καναλι
ΤΑΙΝΙΑ αμερικάνικη υπερμπουρδα με ενα τεραστιο φιδι! Ανακόντα ειναι; Τρωει και πεζοναυτες... Βρε καλως το ααανακόντα...

Εντάξει, ας σκεφτω πιο νηφάλια παναθεμά σας κωλοπαιδα του κερατα φυγόστρατοι, τσατσόνια κλπ, κλπ, κλπ... Με πνίγει δίκαιη οργη ρεεε γιατι καθε φορα που ακουω για τις άθλιες κομπινες σας θυμαμαι το Βασιλάκη που έπεσε στις ράγες του ηλεκτρικου στη Βικτωριας τη μερα που βγήκε πρωτη έξοδο κι έπιασε το γυναικακι του να πηδιέται... Με πνιγει δικαιη οργη ρε οταν μετράω τις ατελειωτες ωρες στο κωλοβουνι στα περιπολα στα φυλάκια με την ξυλόσομπα, με πνιγει η οργη ρε συμπατριωτες Ελληνες που δε μας συντροφεψατε, που δε μας αλλαξατε στη σκοπιά και καναμε για χρόνια, ναι για χρόνια το νουμερο σας -γιατι φυγοστρατοι πολλοι μα πολλοι υπήρχαν πάντα- με πνιγει η οργη γιατι ενω εγω πολεμουσα εναντια στον εαυτο μου, στη δουλεια μου, στη γυναικα κι άλλοι εναντια στα παιδια τους για να ειναι εκει φανταροι, εσεις ρε χαμενα κορμια χασκογελάγατε μες στη ζεστασια του γραφειου του μπαμπα... Ου να χαθειτε ρε...

ΤΑΡΑΧΤΗΚΑ ΠΑΛΙ...
Ας μιλήσει ο Φρονιμότερος Νους

Ημουν ειμαι και θα είμαι βαθυτατα αντιμιλιταριστης. Θα ήταν ευχης εργο να καταργηθουν διεθνως οι νομιμοποιημένες ενοπλες συμμοριες που ακουνε στο κοινο αρχαίοτατο ονομα Στρατος. Εδω που βρισκομαι όμως περιμένω πάντα να κάνει ο απέναντι το πρώτο βήμα προς αυτη τη νεα εποχή. Και τούτο διότι δυστυχώς δε ζω εις την κεντρικη Ευρώπη, εις το σαλε των Ελβετικων Αλπεων ή εν Βερολινω σήμερον. Οι χωρες αυτες έχουν λύσει τα προβλήματα τους αφου καταματωθηκαν για αιώνες. Σήμερα για παραδειγμα οι προεδροι Γαλλιας και Γερμανιας μετα απο κοινη συμφωνία μπορουν ο καθενας να εκπροσωπει και τους δυο λαους στο Ευρωπαικο κοινοβουλιο ή αλλου αν ο ομόλογος του δε μπορει να παραστει ενω δεν υπάρχουν συνορα εδω και δεκαετιές -αυτο δεν εμποδιζει τις δυο χωρες να διατηρουν αξιόμαχους και συγχρονους στρατους. Αυτα τα πράγματα όμως δε συμβαινουν εδω, ουτε διαφαινεται η προοπτικη να συμβουν σύντομα. Για μας ο στρατός ειναι ακόμα αναγκαιο κακο. Για τους φυγόστρατους όπως και για μενα τον ίδιο πριν παω φανταρος, η θητεία φάνταζε τεράστια, περιττη αγγαρεία. Για μένα αποδειχτηκε κατι παραπάνω απο τετοια. Εγινε μια νεανικη περιπετεια που θα εχω να διηγουμαι στα εγγονια μου αν ζω για να τα δω. Γι' αυτους τι αποδειχτηκε; Δεν ξερω... ισως μετα απο χρόνια να αποδειχθει οτι τελικα αυτοι ηταν οι πιο εξυπνοι κι εγω ήμουν ο πιο βλακας. Ισως... Προς το παρόν λέω να πιω άλλο ενα Ντεπον, να αλλαξω κανάλι -η ανακόντα έχει κουλουριαστει πισω απο τις διαφημισεις- και να κάνω μια ακομα προσπαθεια να κοιμηθω!

ΑΑΑΑΤΣΟΥΥΥΜΜΜ!   


Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2007

Αστεία Παιδεία

alt
Η παιδεία στη χώρα μας είναι ενα κακόγουστο αστείο.
Ακόμα πιο κακόγουστη είναι όλη αυτη η αναταραχη που μοναδικό σκοπο της έχει τη διαιώνιση της δικατορίας του πανύβλακα. Με τις ευλογίες φυσικά και την παρότρυνση πολλων καθηγητών οι οποίοι αν αξιολογουνταν όπως συμβαίνει στα περισσότερα ΔΗΜΟΣΙΑ πανεπιστημια της Ευρώπης θα αποδεικνυονταν μπούφοι ανενημέρωτοι, οργανωτές μικρομάγαζων που πωλουν παρανομα τη γνωση που... δεν έχουν. Ποσοι καθηγητές απ αυτους που κόπτονται τάχα μου για τη Δημοσια παιδεία έχουν παρουσιάσει έργο την τελευταια δεκαπενταετια; Πόσοι ακαδημαικοι έχουν δώσει τα φώτα τους στη νεολαία τα τελευταια εικοσιπεντε χρόνια; -Αραγε εκεινο το περιβόητο ακαδημαικο λεξικο της Ελληνικης Γλώσσας σε ποιο γράμμα βρίσκεται;- Πόσοι καθηγητες εξακολουθουν να υποχρεώνουν το φοιτητη να αγοράζει το δικο τους βιβλιο αποκλειοντας τους απο την αλήθεια της γνωσης που διαρκως αλλαζει σε ενα κόσμο ταχυτατα κινούμενο προς όλες τις κατευθυνσιες; Που πανε τα χρήματα του φορολογούμενου; Μήπως στη συντηρηση των πανεπιστημιακων κτηρίων; Εχω επισκεφτει παμπολλα πανεπιστημια στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια τόσο για τη δουλειά μου οσο και για να συναντησω φίλους νεαρους καθηγητες, παλιους συμφοιτητες και πουθενα δεν ειδα τόσο μίσος κατα του κτηρίου, κατα του εξοπλισμου κατα του καινουριου, κατα της καινοτομίας, κατα του υγιους διαλόγου τόσο μεταξυ των φοιτητων οσο και μεταξυ των καθηγητων. Ειτε το θελουμε ειτε οχι η παιδεία στη χώρα μας ειναι ενα κακογουστο αστειο. Και στο σημείο που βρισκόμαστε δεν έχει πια σημασία το αν θα περάσει αυτός ο ταλαίπωρος νόμος ή οχι. Ο νέος έχει στρογγυλοκαθισει στο θρόνο της υποκρισίας που του έχουν διδάξει. Ετσι ακους ας πουμε μια φοιτητρια κομμωτικης να σου λεει οτι παρακολουθει κι ενα μεταπτυχιακο στην κλινικη ψυχολογία -είναι αλήθεια αυτο το άκουσα με τα αυτιά μου απο μια κοπελίτσα ελληνίδα η οποια όμως δε γνωριζε ακομα τόσο καλα τη γλώσσα της... Οταν τη ρώτησα αν έχει κάποιες βάσεις για να παρακολουθησει και να κατανοήσει πληρως τα νοήματα που επροκειτο να σπουδάσει μου απάντησε οτι κατι τετοιο δεν είναι αναγκαίο στις μέρες μας μιας και δεν είδε καμια αλλη φοιτητρια ή φοιτητη να έχουν βάσεις για οτιδήποτε. Αλλωστε όπως μου τόνισε ολα αυτα ειναι τυπικα για να εξασφαλίσει αργότερα μια θεση ως καθηγήτρια τεχνικου Λυκειου με το μεταπτυχιακο της να προσθέτει κατι τις στο μισθο της. Οι πάντες σχεδον έτσι σκέφτονται τώρα, τουτη την ωρα, τουτη την εποχή. Κανεις απ όλους αυτους που "αγωνιζονται" δε βλέπει αυτο που ήδη συμβάινει. Κανεις δε θέλει να παρατηρήσει οτι τα πτυχία του Ελληνικου Πανεπιστημιου πλην ελαχιστων εξαιρέσεων ειναι πληρως υποβαθμισμένα. Κανεις δε θέλει να εξετάσει το ενδεχόμενο να μετατραπει πολυ σύντομα σε ανειδικευτο σερβιτόρο κάποιου ειδικευμένου σε κατι Ευρωπαιου συμπολίτη του. -Στη Γερμανία για παραδειγμα για να γίνεις χασαπης και ν ανοιξεις χασαπικο πρεπει να περασεις απο σχολη διετους φοιτησης και να αποφοιτησεις και με βαθμο αλλιως αδεια λειτουργιας χασαπικου δεν προκειται να δεις- Γιατι αν δεν παράγεις τίποτα απο τη μια ως χώρα κι αν απο την άλλη επιμένεις και στην αγραμματοσύνη σου τι μπορεις να περιμένεις απο το εγγυς μέλλον; Να σου δώσουν τη θεση που νομιζεις, μες στο ψεμα που ζεις, οτι αξιζεις; Αμ δε... Στη Γαλλια για παράδειγμα για να βγάλεις την ιατρικη σου βγάινει το λάδι κι αν πας στις φιλολογίες και στις φιλοσοφικες θα διαπιστωσεις με εκπληξη σου οτι οι περισσότεροι πρωτοετεις μπορουν να διαβασουν με σχετικη άνεση Ξενοφωντα η Θουκυδιδη απο το πρωτότυπο καθως διδασκονται υποχρεωτικα αρχαια ελληνικα στη δευτεροβαθμια εκπαιδευση. Πόσοι απο τους "αγωνιζόμενους" γνωρίζουν ποιοι ηταν αυτοι οι ντόπιοι αρχαιοι συγγραφεις και ποιο το έργο τους; Ακουσα το καλοκαιρι τελειόφοιτο της Φιλοσοφικης να μου λεει με την επάρκεια της ανόητης οτι ουτως ή αλλως αυτα ειναι πεθαμένα πράγματα κι οτι οταν έλθει η ωρα να διδάξει θα έχει πάντα το λυσαρι δίπλα της οποτε το προβλημα λυθηκε. Και πήρε το πτυχίο της μετα απο 7 χρονια -τα 4 εγιναν 7 λόγω της εντατικης μελετης της την ωρα των καταλήψεων και λόγω επαναλήψεων τακτικων του κάθε ετους ωστε το κωθώνι να μάθει να συλλαβίζει... Αυτή είναι η πραγματικότητα και το χειρότερο ειναι οτι τα πραγματικα σπουδάια μυαλα που υπάρχουν δυσκολευονται να επιβιώσουν σε ενα χώρο μάθησης που έχει εδω και χρόνια μετατραπει σε προπυργιο μιας προπαγανδας και θολοκουλτουρας καταλοιπα μιας εποχης που έχει περασει ανεπιστρεπτι σε όλη την υπολοιπη Ευρώπη. Και πριν σπευσεις φιλε αναγνωστη να με χαρακτηρισεις έτσι ή αλλιως, σκέψου αν αυτα που γράφτηκαν μέχρι εδω απέχουν πολυ απο την πραγματικότητα. Αν απέχουν τοτε κάνω λάθος και αποσύρομαι για να μελετήσω ο,τι προτείνουν οι ξεσηκωμένοι. Αν δεν απέχουν γιατι τότε δε βάζουμε λίγο μυαλο; Και ακόμα... ποια είναι η αντιπροταση; Η αντίθεση;
Αυτά γράφονται τώρα με αφορμη μια τηλεφωνικη συνομιλία που είχα πριν απο λίγο με φίλο μου φοιτητη που με κάλεσε να πάω σε μια αγωνιστικη συγκέντρωση στο σπιτι του -με πολλα ουζακια και μεζεδες εννοειται. Του απάντησα οτι τα πολλα λόγια ειναι μεγάλη φτωχεια στις μέρες μας κι οτι αν αντι να αναλωνονται σε ατέρμονες συζητησεις πάνω απο το πτωμα της παιδείας προσπαθουσαν με κάποιο τροπο να την αναστησουν με πράξεις τότε θα πηγαινα μαζί τους και θα ιδρωνα κι εγω για ενα τετοιο ευγενη σκοπο. Ειναι όμως παράλογο να πάρει κανεις μέρος σε συγκεντρωσεις όπου η μόνη προταση περιορίζεται σε μια λέξη: ΑΚΙΝΗΣΙΑ! Τίποτα δεν πρεπει να αλλαξει, γι αυτο αγωνιζομαστε, τίποτα δεν ειναι στραβο όπως είναι καθως μας βολευει όλους. Και αυτους που διαλαλουν τα πτυχία-μπανάνες που πηραν κι εκείνους που εισπράττουν πουλώντας ληγμένες γνωσεις.
Αν κάποιοι στενοχωρουνται με αυτα που διαβάζουν λυπάμαι αλλα αυτά βλέπω, αυτα ακουω αυτα μεταφέρω. Και θα επανελθουμε φυσικα αφου πουμε κλεινοντας οτι για να αγωνιστει κάποιος για οτιδηποτε πρεπει πρωτα να το ξερει πολυ καλα, να εχει κανει κτημα του μια στοιχειώδη γνωση αυτου για το οποίο βγαίνει στους δρόμους -ακομα χωρις όπλα στους ώμους ευτυχως- πραγμα που δε φαινεται να ισχύει σήμερα αν κρινω απο την απλουστατη αγνοια της ιδιας της γλωσσας που μιλουν πολλοι φοιτητοπατερες και η οποια θυμίζει πολλες φορες τα Ελληνικα του μεταναστη απο τη Ζιμπαμπουε -όπου να πούμε οτι τα Πανεπιστημια ειναι πιο πάνω στην διεθνη καταταξη απο τα δικά μας... ετσι φαινεται τουλαχιστον...
ΦΙΛΙΑ


Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2007

Κουκλάρες!

alt

Σας αγαπάμε, σας λατρεουμε, κουκλαρες, όπως περπατατε, όπως διασχίζετε τις λεωφόρους όπως κάνετε τα πεζοδόμια να στεναζουν κατω απο τα αιχμηρα τακουνια σας! Μέρες σαν τη σημερινή ξημερώνουν ηλιόλουστες μες στην  καρδια του χειμώνα για να δοξαστείτε, για να βγείτε όπως σας πρεπει, για να χαμογελάσετε και να κάψετε καρδιές και πορτοφόλια. Κουκλάρες! Σας συνάντησα στην Πλάκα, πολλες, η μια πιο όμορφη απο την άλλη, κάνατε τον περίπατο σας, ρίχνατε ματιές στις βιτρίνες της Αιόλου, πίνατε καφε και χυμούς αφήνοντας τον ήλιο να σας χαιδευει φέρνοντας σας πιο κοντά στον αρσενικό συνάνθρωπο σας. Σας συνάντησα κατόπιν στην Πατησίων, στα καφε της πλατειας Βικτωρίας, στο μουσείο και στην είσοδο του σπιτιού μου... Κι εκει κλατάρησα! Είναι τόσο βασανιστικο να σε καθηλώνει μες στο καβούκι σου μια αιφνιδια ιωση του αναπνευστικου! Τέτοια όμορφη μέρα βρήκε κι αυτη να ξεσπάσει; Πως να σας πλησιάσω καλές μου; Πως να σας χαμογελάσω βήχοντας; Πως να σας καλέσω για δείπνο με μια φωνή που θυμίζει εξορκισμένο; Περίμενα μέρες τωρα μια τετοια λιακάδα, μια τόσο γλυκειά υπενθυμηση της Ανοιξης και του καλοκαιριου που έρχονται γοργα κι έτυχε τη μέρα τουτη να είμαι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης! Και δεν σας θέλω για νοσοκόμες ομορφιές μου. Μείνατε λοιπόν να με κοιτάτε καθως εβαζα τα κλειδιά στην πορτα βηχοντας. Σας έρριξα κι εγω μια κοφτή ματιά, μάλλον αποτρεπτικη γιατι δεν ενιωθα εκεινη τη στιγμη έτοιμος για το μεγάλο βημα. Αντιθετα έκανα ενα μικρο, τοσο δα για μένα κι ακομα πιο ασήμαντο για την ανθρωπότητα και βρέθηκα μες στο σπιτικο μου. Ξέρω οτι εσεις εκει έξω, κυρίως η ξανθια που μου χαμογέλασε καθως μάντεψε την ταραχή μου τη στιγμή που έψαχνα με περίσκεψη για τα κλειδια στην κωλότσεπη, ξέρω οτι θα ξαναπεράσετε. Αλλωστε βλεπόμαστε τόσο συχνα χωρις να γνωριζόμαστε προσωπικα. Ιωση είναι, θα περάσει και μετα...

ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!

ΥΓ: Ο τύπος πισω απο την κουκλάρα ΔΕΝ ειμαι εγω...  


Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2007

Φρεσκο Αφρατο Ψωμάκι...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
alt
Για να Ξεκινησει η Μέρα με όμορφες σκεψεις και αυθόρμητα χαμόγελα...
Της μοιάζει! Θέλω να πω μοιάζει μ αυτη που ονειρευόμουν. Ατιμο ξυπνητηρι! Πικρος καφές για να ανοιξει το μάτι και μια δυο κουταλιες μέλι για να κινηθει και το μυαλο. Καιρός καλός, δοξα τω Θεω! Φασαρία δεν ακούω στο δρόμο πράγμα που σημαίνει οτι ο κοσμος έφυγε ήδη για Σαββατοκύριακο! Αλλιως δεν εξηγειται τόση ησυχία. Μια η απεργία, μια η κοπάνα, μια η σημαια που δίνει αδειες αφειδως και νατην άδεια σχεδον η Αθηνα... Εντυπώσεις... Απλα εγω ξύπνησα νωρίς κι ακομα ονειρευομαι. Μιαν Αθήνα ανθρωπινη πολη... μια κουκλιτσα ναζιάρα και ζεστη σαν φρεσκο φρατζολακι βιενεζικο ψωμι! Ωχ... τι τοθελα και το 'πα! Ψωμι! Πάει κι αυτο, τέλος! Μας το απέδειξε ο κύριος Νικος. Ψωμι απο κατεψυγμενη ζύμη που πωλειται ως φρεσκο. Ψωμι απο αλευρι σκουλικιασμενο πλην ομως ψεκασμενο δηλαδη ψωμι κοκτειλ με χημικα και ψοφια αορατα αυγα σκουλικιων. Ο,τι πρεπει για ν αλειψω το νοθευμενο βουτυρο μου στη φέτα απο το ψωμί του "αθλητη" που χρεώνεται κατι παραπάνω γιατι εχουν χρησιμοποιηθει πιο ευγενη υλικα δηλαδη αλευρι με ποντικοκουραδα και γαρνιρισμα απο εκχυλισμα σαρανταποδαρουσας. Αχ, το πρωινο χωρις ψωμί μπορει τελικα να ειναι πιο συναρπαστικο! Φρυγανιες!!! Ναι σιγα... κι αυτες απο μπαγιατικα ψωμια γίνονται κι απο άλευρα ζωοτροφων. Εντάξει, ας ξαναβυθιστω στο όνειρο, ας ξαναδω στο νου μου τη μελαχρινη ανατολιτισα που με συνοδευσε μέχρι την ώρα της έγερσης. Αλλη μια γουλια καφε και πάμε για δουλειά... Της στέλνω φιλια απο τη σκαλωσιά, νοερα, χρωματισμενα απο το βουβο πάθος, φιλια χωρις αναστολες, χωρις σκεψεις περιττες, φιλια εικονικα απ την ψυχή μου!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!


Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2007

Πρώτη Πρωινη

alt

Μην περιμένετε μη!

Πετάχτε τους μακριά σος!

Μετα, καθίστε και σκεφτητε γιατι το κάνατε!

Ησουν μια χαρά με το φιλαράκι σου εκει ψηλα στα θεωρεια των επισήμων. Ωσπου ήλθαν οι καλλιτέχνες και οι γόνοι της αριστοκρατίας και κάμποσοι τσάτσοι κλασσικοι για να σου χαλασουν την εικόνα ή θέλησες απλα να ξεκαθαρίσεις αυτο που αντικειμενικα θεωρείται πια κόπρος του Αυγεία (-ου)

Διαπομπευεστε όποιον δεν τηρει τους νόμους, όποιον δεν υπηρετει την πατρίδα, όποιον κάνει ζαβολιές! -λύσεις απλες ευκολες εκτονωτικες- 

Τωρα ξέρω, διστάζεις. Είσαι η Αρχή, αποφασίζεις εσυ κι ο φιλαράκος σου για όλα. Εχεις το μαχαίρι εχεις το πεπονι έχεις και το μηχανισμο ολοκληρο στη διάθεση σου για να καθαρίσεις το μαγαζί. Καντο όπως το κάνεις αλλα προς Θεου μην κλάνεις γιατι βρωμάει περισσότερο απο τη σαπίλα που ξεπροβάλλει σε κάθε δελτιο αποκαλύψεων.

Και για να εξηγούμαστε, για να μην υπάρχουν παρεξηγησεις, δεν αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένο αλλα σ' αυτο τον αφηρημένο που μας κυβερναει και δεν εννοω ενα προσωπο αλλα εναν αφηρημένο σχεδιασμο χαοτικο, μια λερναια υδρα απρόσωπη και πολυκέφαλη. Αυτη είναι το κράτος σήμερα κι εσυ -συμβολικα- είσαι η Αρχη, ο κάθε "εσυ" δημόσιος υπάλληλος απο την κορυφή μέχρι τα νύχια του συστήματος. Και κάνεις ο,τι μπορεις για να με ταλαιπωρεις! Γιατι; Τι σου έφταιξα εγω που έκανα στρατό; Εγω που με τοσα λιγα ζω κι ομως διαρκως πληρωνω σα να ήμουν ο πλουσιος που λουφάριζε... Γιατι; Κι αν το ρωτήσω έτσι κι αν το ρωτήσω αυτο αλλιώς δε θα είναι πάντα λαικισμός; Θα είναι; 

alt

Οταν παρουσιαστηκα στο στρατόπεδο καταταξης πριν απο πολλα πολλα χρόνια, αφησα πίσω μου ενα κορίτσι που μου κρατουσε συντροφια ενα καλοκαιρι ολοκληρο και κι ενα χειμωνα σκάρτο. Μπροστα στο συρματόπλεγμα, λιγα μέτρα απο την πύλη, η ξανθια έγινε οπτασια αφήνοντας μου παρα ποδας ενα σάκκο με δυο αλλαξιές και δυο βιβλια. Καθως χανόταν στη δημοσιά περα μακρια απο τους αλφαμιτες που πλησίαζαν για να με βάλουν στη σειρά, ακουγα τα λόγια της τα τελευταια πριν κουνήσει το μαντηλι του αποχαιρετισμου: Αν σε ξαναδω αυτό θα γινει οταν θα έχεις ξεμπερδεψει απο δω. Λυπαμαι, η ζωή ειναι μικρη για να σε περιμενω 28 μήνες... Και χάθηκε απο μπροστά μου. Κι ηταν όμορφη παναθεμα τη, ήταν πιο όμορφη στο νου μου οσο οι πρωτες μερες παιρνουσαν αργα και βασανιστηκα...

Ειχε Αρχισει η Θητεία


Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2007

Κυρης Νοικοκυρης

 alt

Με το πέρας των εορτών το σπίτι είναι ανω κατω. Στο μπαλκόνι, σε μια γωνιά κάτω απο την τέντα έχουν φωλιάσει περιστέρια. Στο σαλόνι, σε κάθε γωνιά έχει καθίσει σκόνη. .

Αγαπη μου, περιμένω νεα σου επειγόντως, ανυπερθέτως, εν θερμω και φρέσκα!  

 

Κουρντισμένος νοικοκύρης.

____________

Γραφείο, κουζινα, λουτροκαμπινες, υπνοδωμάτιο, η πορεία της φασίνας... 

Σύντομο διαλειμμα για τσιγάρο και να ενα εκπληκτικο κλιπάκι όπου ενας τύπος μας δείχνει τι σημαίνει ξέρω απο μπάλλα!

Ο ΜΠΑΛΛΑΔΟΡΟΣ


Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2007

aerogaz

aerog1.gif

Τώρα, αν ρωτήσει κανεις μερικά πράγματα μάλλον θα πέσει θύμα της συγκυρίας. Γι' αυτο, δε ρωτάει. Οποιος προσπαθει να σκεφτει με γνώμονα τη λογική και βοηθό την ορθη κρίση μάλλον θα βρεθει στο περιθώριο πριν προλάβει να ολοκληρώσει την ερώτηση του. Γι' αυτό καμια φωνή νηφάλια δεν ακούγεται. Γι' αυτο κανεις στην ουσία δε μιλάει, δε ρωτάει δεν προτεινει καν. Μένει η διαμαρτυρία και η αντίθεση. Ποιά όμως είναι τελικά η θέση; Κι ακομα περισσότερο ποιο είναι ακριβως το αντικείμενο της διαμαρτυρίας; Γιατι η πραγματικότητα είναι οτι τρέχουμε πίσω απο συνθηματα χωρις καν να μπούμε στον κόπο να σκεφτούμε γιατι τα φωνάζουμε, σε τι θα μας ωφελήσουν και σε τι θα μας βλάψουν αν γίνουν πράξη. Το μόνο που αποδεδειγμένα σκεφτομαστε ειναι το μικρο, το ασήμαντο προσωπικό, βραχυπροθεσμο, αναλώσιμο συμφερον μας. Βλέπουμε το σήμερα σα μια σανιδα σωτηρίας καθως θεωρούμε οτι οποιαδήποτε αλλαγη στην πορεια προς το αύριο θα μας πνίξει. Αντιδρούμε απο ένστικτο, όπως τα ποντικια λίγο πριν βυθιστει το πλοίο. Ξέρουμε οτι το σκαρί του συστήματος μας εχει μπασει τοσα νερα που ειναι απορίας αξιον το οτι ακομα πλεει. Και δε διαμαρτυρομαστε για την κακη κατασταση του αλλα για να μη γίνει καμια αλλαγη, σε καμια σάπια λαμαρινα, σε κανενα κύκλωμα φθαρμενο, διεφθαρμενο, κατεστραμενο. Φοβομαστε πως η οποιαδηποτε επεμβαση θα σκοτωσει τον ετοιμοθανατο ασθενη κι έτσι προτιμαμε να τον αφηνουμε να αργοπεθαινει σίγουρα και σταθερα παρα να διακινδυνευσουμε μια κάποια εστω προσωρινη θεραπεια... Και δωστου τα συλλαλητηρια, και δωστου η ταραχη! Κι εκείνοι που κερδίζουν απο την αφέλεια και την απογνωση μας γελουν τριβοντας τις παχουλες τους τσέπες. Ξέρουν οτι όπως έχουν τα πράγματα κάθε εκδήλωση λαικής δυσαρέσκειας αντι να τους αποδυναμώνει ενισχύει τη θεση τους και πολλαπλασιάζει τους κρυφους υποστηρικτες τους... Πως γίνεται αυτο; 

Δεν ξέρω, δεν απαντω... 


Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2007

Εμπρος Μαρς!

aer-4-a.jpg
ΝΕΟ!!!!
ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ!!!
ΤΩΡΑ, ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ!!!
ΠΟΔΗΛΑΣΙΕΣ!!!
ΜΗ ΖΗΤΑΤΕ ΠΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗ!
ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΕΖΙΚΟ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΤΗΚΕ!!!
ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ!!!
ΚΑΤΑΤΑΓΕΙΤΕ ΤΩΡΑ!!!
Στους πρωτους χίλιους νεοσύλλεκτους εκ των μαιμουδοανάπηρων ανυποτακτων λιποτακτων το ΓΕΣ θα προσφέρει ποδήλατα με 30 ταχύτητες, αναρτησεις, δισκόφρενα καθως και ενα walkman.
Η προσφορά ισχύει μεχρι τη δημοσιοποιηση της λιστας των λουφαδόρων!

ΠΑΙΡΝΑΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ...


Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2007

ADORATION

alt

Μπορει να είμαι λάγνος, δεν ξέρω, εσυ θα μου πεις! Μπορει να θέλω συνέχεια να σε μυρίζω εκει που ξέρεις οπως ο σκύλος τη σκύλα του, μπορει να μου έρχεται καθε στιγμη να σε χαιδευω, να σε πασπατευω, να ψάχνω κάτω απο τα φουστάνια σου, μπορει να είμαι λάγνος... δεν ξέρω πως το βλέπεις... εσυ θα μου πεις.

Πονάει ακόμα ο γδαρμένος αγκώνας μου αλλα αυτο με κάνει να σε θέλω περισσότερο.

Πανω απ' ολα όμως μ' αρέσει να σε βλέπω γυμνη. Να πηγαινοέρχεσαι μες στο σπιτι φορώντας μονο εκεινο το διαφανο κυλοτάκι, να ξαπλωνεις στον καναπε ολογυμνη, να φτιάχνεις τον καφε και να θαυμάζω τα κατάλευκα μεριά σου. Κατάλευκα; Ωχ... εδω τα χαλαμε λιγάκι... Σοκολατιά, μαυρισμενα απο τον ήλιο γυαλιστερα σφιχτα καπουλια... εντάξει, θα περιμένουμε να καλοκαιριάσει για να τα βγάλουμε στον ήλιο να μαυρισουν ετσι;

Ζεσταίνομαι...


Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2007

Καραβαρατε Κιντ

alt

Η κατάσταση είναι κρίσιμη στα προάστεια. Συμμορίες κουκουλοφόρων εισβάλουν σε σπίτια ευπορων πολιτων, τους θέτουν υπο ομηρία, τους καταληστευουν κι ενίοτε τους κακοποιουν και τους βιάζουν. Τα κρούσματα αυξάνονται. Οι ληστευθέντες διηγουνται τα συμβάντα στο Πανελληνιο απασχολωντας μεγάλο μέρος των δελτίων ειδήσεων. Την ίδια στιγμή που αυτά συμβαίνουν εδω και οι ανυποψίαστοι πολίτες δέχονται επιθέσεις μέσα στα ιδια τους τα σπίτια, σε κάποιες Αφρικανικες πόλεις οι λευκοι πλούσιοι και ισχυροι που ζουν εκει βρίσκονται οχυρωμένοι σε επάυλεις-φρούρια, έχοντας πολλες φορες υπο τη διοικηση τους μικρους ιδιωτικους στρατους για επιπλεον προστασία -οχι σκυλια που πιάνουν φιλίες με τους δράστες. Σε κάποιες Αμερικανικες πόλεις οι ευποροι ζουν επίσης κλειδαμπαρωμένοι στα κάστρα τους και προπονονουνται τακτικα στη σκοποβολή. Ομοίως συμβαίνει όπου τα ανοιγματα των ψαλιδων μεγαλώνουν μικραίνοντας το μεγαλείο των ψυχων. Αν τα πράγματα συνεχίσουν με αυτο το ρυθμο και με δεδομένο το φόρτο εργασίας της αστυνομίας, κοινότητες και γειτονιές θα φτάσουν να μετατραπουν σε στρατόπεδα για να προφυλαχτουν απο το δαίμονα των ληστειών. Θα οργανώσουν περιπολίες, θα σταματουν τους αγνωστους περαστικους αν τους κρίνουν ύποπτους και στο τέλος θα αυτοαμυνθουν δίνοντας μάχη με κάποια συμμορία -η οποία ισως εισβάλει στον οικισμο καβάλα σε τσοπεροειδη παπάκια πυροβολώντας ο,τι κινειται. Η αστυνομία θα επέμβει όπως το ιππικο στο τέλος της ταινίας και οι Λουκυ Λουκ που τυχον πόλέμησαν στο πλευρό των εντιμων πολιτών θα αποσυρθουν απο τη σκηνη σιγοτραγουδωντας το Ειμαι ενας φτωχός και μόνος cowboy. Κι όλα αυτά μες στα Χριστούγεννα, μες στην Πρωτοιχρονιά και μες στο νεο Χρόνο. Θρίλερ αληθινό! Ξυπνας σα να λέμε, χουζούρης, με τη ζεστασιά του τζακιού να σου κοκκινιζει τα μάγουλα κι όπως κάνεις να τεντωθεις στον καναπέ σου αντικρυζεις ενα φριχτο κουκουλοφόρο που σε σημαδευει με μια καραμπίνα. Η συγκοπή ειναι πιθανη τα επόμενα δευτερόλεπτα -σε ο,τι με αφορα τουλάχιστον... Ανοίγεις χαρουμενος τα δώρα στη βάση του στολισμενου δέντρου, αφηνεις τα πιτσιρίκια σου να ξεσαλώσουν σκίζοντας τα περιτυλίγματα, τσιμπολογας διακριτικα τη γυναίκα σου που βλέπει με αφοσίωση την αγαπημένη της σειρα στην τηλεόραση κι ακους πίσω σου μιαν αγνωστη φωνή να σου λέει να μεινεις ακίνητος, να πεσεις στο πατωμα και να πεις που έχεις κρυμενα χρηματα και τιμαλφη. Αξέχαστες γιορτές... Στην καλύτερη περίπτωση σου παιρνουν το κομπόδεμα που είχες σε ρευστο για να περάσεις τις Αγιες μερες, παιρνουν και τα χρυσαφικά της γυναίκας σου και πανε στο διάολο. Στη χειρότερη... ας μη το συζητάμε. Ας ελπίσουμε η οργανωμένη, η ευνομουμενη Πολιτεία να κάνει το σωστο ωστε να προστατευτουν επαρκως οι πολίτες. Επειδη όμως μόνο με την ελπίδα δεν παρέχεται η δεουσα προστασία, ας δούμε και τι μπορουμε να κάνουμε απο μόνοι μας χωρίς βεβαίως να καταφύγουμε σε ακρότητες. Οφείλουμε να προστατέψουμε τον εαυτό μας και η αυτοάμυνα ειναι δικαίωμα μας οποτε η στοιχειώδης γνωση κάποιας πολεμικης τεχνης ειναι απαραίτητη. Το καραβαράτε για παράδειγμα ειναι μια τεχνικη που αναπτύσσεται ραγδαία στους συνοικισμους που πλήττονται απο τη΄μάστιγα των ενοπλων ληστειών. Πρόκειται για ενα σύνολο ετερόκλιτων αλλα αποτελεσματικων τεχνικων δανεισμενων απο πολλες σχολές πολεμικων τεχνων και για μια φιλοσοφία στρατηγικής αποτρεπτικου και προληπτικου χαρακτήρα. Μια απο τις βασικές αρχές του Καραβαρατε ειναι κοινη σε πολλες πολεμικες τέχνες και μας λέει οτι στην κρίσιμη στιγμη το καθε τι ειναι αποτελεσματικο όπλο αν ξερουμε να το χειριστουμε. Ετσι φροντίζουμε ωστε ο διάκοσμος του σαλονιού να περιλαμβάνει πολλα "κρυφά" όπλα που θα χρησιμοποιησουμε όπως μπροεσουμε σε περιπτωση επιτυχημενης εισβολής στο χώρο μας. Τέτοια όπλα ειναι ας πούμε ομπρελλες σε διακριτικες ομπρελλοθήκες που κρυβουν στη λαβη τους αιχμηρα στιλετα ή παραλλαγες των γνωστων μπρελοκ-πιστολιων ή ακόμα και πιο εξελιγμενα κρυφα οπλα-παγίδες όπως το ακόλουθο που συνιστουν οι δασκαλοι του Καραβαρατε: παγιδευετε το χρηματοκιβώτιο σας με τροπον ωστε να κεραυνοβολειται με πολλες χιλιαδες βολτ όποιος βαλει το χερι του μεσα χωρις να εισαγει τον καταλληλο κωδικο αφου το ανοιξει κανοντας χρηση του συνδυασμου. Ο ενας ή και περισσοτεροι απο τους ληστες βγαίνουν αυτοματα εκτος μαχης και η γυναίκα σας τσακίζει το κεφάλι του άλλου με το τασακι-ρόπαλο που έχετε στη ροτοντα πριν προλάβει να σας πυροβολήσει. Το καραβαράτε χρειάζεται εξασκηση φυσικα για να γίνει απόλυτα κατανοητο. Στην πιο απλη εκδοχή του εξασκειστε οικογενειακως στον κήπο σας δίνοντας μαχη με ομοιώματα απο άχυρο. Οι συγχρονισμενες κινησεις των μαχητών οδηγουν μαθηματικα στη νίκη γι' αυτο πρεπει αν φτασετε να πολεματε σα μπαλετο! Πρεπει ο καθενας να ξερει τι να κανει την καταλληλη στιγμη γι΄αυτο η εξασκηση δεν πρεπει να παραμελειται. Με τον πρωινό καφέ μαθαίνετε στο γιο σας πως να εκτοξευει την κουπα με το καυτο γάλα του στα μουτρα του κουκουλοφόρου. Την ωρα του γευματος δείχνετε στη γυναίκα σας πως να χρησιμοποιει σωστα τα μαχαιροπήρουνα ωστε να πληξει καιρια το ληστη την κατάλληλη στιγμή, δεδομενου οτι πολλοι ζητουν απο τα θύματα τους να τους στρώσουν και τραπέζι για να φάνε. Παγιδευετε το αυτοκίνητο σας επισης όπως περίπου ο Mad Max το παλιο περιπολικό του. Τέλος, το καραβάράτε περιλαμβάνει απλη Σουηδική Γυμναστικη πρωι μεσημερι βράδυ για να κρατιέται η φόρμα και να μην παθουμε λουμπαγκο στην προσπαθεια μας να ρίξουμε τη γνωστη στριφογυριστη κλωτσια στη μύτη του λήσταρχου. Ελπίζουμε βεβαίως στην καλυτερευση της κατάστασης και προς τουτο σε συνδυασμο με την εξάσκηση στο Καραβαρατε καλο θα ήταν να τοποθετηθουν σε κεντρικα σημεια των περιοχων οπου παρουσιάζεται έξαρση ληστειων αυτοματες ταμειακές μηχανες για τους ληστές. Η ένδειξη: πάρε απο δω και μην μπεις στο δικο μου σπιτικο, μπορει να αποτρέψει τον διαρρηκτη έγκαιρα καθως ενα μικρο χαρτζηλικι που έχετε αφησει γι' αυτον στον κοινο των ληστών λογαριασμο θα του φτάσει για να πάρει ταξι και να πάει στην επομενη πιο ανυποψίαστη γειτονια. Μ' αυτά και μ' αυτα φτασαμε στο τέλος της σημερινης μας ενημέρωσης. Καλο απόγευμα και καλο συλλαλητηριο, σήμερα Τεταρτη 10 Ιανουαρίου του Σωτηριου Ετους 2007.

"Ενα το χελιδόνι κι η Ανοιξη ακριβη... Για να γυρίσει ο Ηλιος, θέλει δουλειά πολλη..."


Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2007

Φωτοραμαντζο -8-

alt

Που είσαι καλέ μου Γιαγκο! Εμαθα απο τη σύζυγο του Καραμπεμπέκου οτι αποφυλακίστηκες! Αχ, με θυμάσαι άραγε; Εγω δε σε ξέχασα ποτέ Γιάγκο μου. Μια φορά μονάχα βρεθήκαμε εκεινη την άγρια νύχτα του 65! Ησουν τόσο γρήγορος, τόσο φλογερός! Την άκουσα Γιάγκο μου τότε, την άκουσα και δε σε ξέχασα ποτέ! Θυμάσαι αραγε τη Γερτρούδη; Ημουν τοτε πιτσιρίκα, πρωτόβγαλτη, νια πουτάνα κι όμορφη. Κι ήσουν Γιάγκο μου ναυτακι εξοδουχο... Δε σε ξαναείδα απο τοτε. Και μόλις χθες Γιαγκο μου άκουσα τη γυναίκα αυτου του διεφθαρμένου Βαλέριου Καραμπεμπέκου να λέει σε μια φίλη της για σένα. Σερβίριζα το τσαι στην τραπεζαρία και την άκουσα να λέει για την περιπτωση σου και κόντεψα να σπάσω τα φλυτζανια που κρατουσα. Αχ Γιάγκο μου ποσο θέλω να σε δω... Θα εισαι η παρηγορια μου Γιαγκο μου μες στη σκλαβιά μου! Ειναι κι αυτες οι λεσβίες που με πολιορκουν... αχ, γι' αυτο σε παρακαλώ νοερα πριν κοιμηθω Γιαγκο μου έλα πριν ενδωσω...

 


Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2007

Φωτοroman -7-

alt 

 Ναι, με ακούτε; Φριτζ φον Στουρμγκουπ εδω, μάθατε τίποτα για το Γιάγκο το Σουγιά; Οι υπήρεσίες μας ενδιαφέρονται για το ατομο του. Ζητάμε τη συνδρομή σας για τον γρήγορο εντοπισμό του στα πλαισια των συμφωνιων που ισχύουν στην επικράτεια της ΕΕ. Περιμένουμε νέα σας.


Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2007

Pensees Privees

fal009.gif

Το κενό δεν είναι τόσο αραιο. Γνωρίζω αμυδρά οτι μορια και άτομα ύλης διατρέχουν το σύμπαν, ξέρω σα να το είδα σε όνειρο οτι δυνάμεις ασκούνται μες στο παντοτινό σκοτάδι ή μες στο αιώνιο φως, αναλόγα με την τροχιά των πλανητών σε σχέση με τον κοντινότερο Ηλιο. Το κενό είναι γεμάτο απο κινουμενη ανόργανη ύλη, σωματίδια φορτισμένα ετσι ή αλλιώς, σκόνη αστρική απο την οποία αποτελειται το κορμι μου, τά σώματα όλων μας. Η αλήθεια είναι οτι ενα κομματι απο τη σάρκα μου δε διαφέρει σε τίποτα απο μια χουφτα χώμα. Η αλήθεια αυτή όμως δε γίνεται ποτε αντιληπτη οσο ζω. Αντιλαμβάνομαι όποια αλήθεια μου προμηθευουν οι αισθησεις μου. Ετσι καταφέρνω να δημιουργώ και να βιώνω μια πραγματικότητα η οποία ειναι μεν αληθινη δεν αντικατοπτριζει δε την αλήθεια. Κατα κάποιο τρόπο είναι μιση αλήθεια, πετσοκομένη ή προσαρμοσμένη στις ανάγκες του προσωπικου μου βίου. Είναι μια αλήθεια ιδιωτική η οποία κατ' αναγκη διαφέρει απο του πλησίον -που αντιλαμβάνεται τη δική του- ενω για κάποιο άλλο πλασμα με άλλου ειδους αισθητήρια τουτη η αλήθεια κατανταει ψέμα, δεν υπάρχει καν... ή ακόμα μπορει να αποτελει κύρια αιτία του αφανισμου του... Που όμως μπορει να βρίσκεται ενα τετοιο πλάσμα; Δε χρειάζεται να ψάξεις στο Σείριο για να το βρεις ουτε να ερευνήσεις στις κοιλάδες του Αρη μπας και το δεις. Ενα φυτό αρκει να σκεφτεις για να αντιληφθείς το μέγεθος της πλανης μες στην οποία ζεις! Η πραγματικότητα του φυτού είναι εντελως διαφορετικη απο εκεινη που συλλαμβάνεις εσυ, εγω, όλοι μας. Κι όμως ανθρωποι και φυτά συνυπάρχουμε σε μια καθολική -για τη γη μας- πραγματικότητα που καθρεφτίζεται σε μια σχετική αλήθεια. Μόρια και άτομα φτιάχνουν πραγματικότητες και αλήθειες δίνοντας ενα νόημα στο κενό που υπάρχει αναμεσα τους. Είμαστε αυτο ακριβώς το νόημα...

Η πραγματικότητα τώρα: LIVE: Νατάσα, πιάσε μια μπυρα απο το ψυγείο...

ΟΙ σκέψεις του τριαντάφυλλου στη γλάστρα: LIVE ματιά στην πραγματικότητα του τώρα: Ελπίζω αυτός ο μαλάκας να μη με κόψει για να στολίσει τα μαλλιά της μαλακισμένης του!!!


Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2007

mUsiC?

alt

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

Ε, λοιπόν μου συμβάινει κι αυτό! Αδυνατώ να κατεβάσω εστω και ενα τραγουσι απο το διαδύκτιο. Είμαι άραγε τόσο άχρηστος ως χρήστης; Δοκίμασα να κατεβάσω διάφορα mp3 απο διάφορα sites που τα προσέφεραν δωρεάν αλλα για λόγους που δε μπορω να εξηγησω οι προσπαθειες μου ηταν άκαρπες. Τι στο καλό πρεπει να κάνω για να κατεβάσω τραγουδια; Ρωτάω φίλους και γνωστους, μου λένε διάφορα τα οποία εφαρμόζω κατα γράμμα και για πολλοστη φορά το πράγμα κολλαει κάπου, η κάθοδος των μυρίων mp3 σταματάει και το pc μερικες φορές κρεμάει... Γίνομαι πύραυλος, βλαστημάω, ανναβω τσιγάρο, πίνω δυο γερές γουλιές μαυρο καφέ και ξαναρχίζω... Ετσι έκανα δηλαδη μιας και τελευταία τα έχω παρατήσει και αρκούμαι σε funny τσόντες και κλιπάκια. Κάποιος μου μίλησε για κάποια προγράμματα που ευνοουν το περασμα των δεδομένων απο το κυβερνοάπειρο στον μικρο καλο σκληρο δίσκο μου αλλα ήμουν ήδη πολυ κουρασμένος για να συγκρατησω τις οδηγίες και πληροφορίες που μου έδωσε οποτε... Οπότε ραδιοφωνο και ξερό αυτί...

ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΔΙΑΟΛΕ;

__________________________

-ΝΕΥΡΙΚΑ ΑΤΟΠΗΜΑΤΑ-


Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2007

FOTOromanzo -6-

asd102_268.jpg

Ο Γιάγκος ο Σουγιάς εθεάθη σε Ντίσκο ρετρό  70ς-80ς, κατα τη διάρκεια των γιορτών. Πληροφορίες εμμισθων ρουφιάνων της ασφάλειας αναφερουν οτι μια ξανθεια αγνώστων λοιπων στοιχείων του κράτησε συντροφιά μέχρι αργα. Παρα τις προσπάθειες του τμήματος Απωλεσθέντων η εν λογω ξανθιά δεν έχει εντοπιστεί ακόμα. 

moody.jpg

Νεότερες πληροφορίες απο δισκοπωλείο του κέντρου της πρωτεύουσας αναφέρουν οτι ο Σουγιάς αγόρασε ενα δισκο των Μουντι Μπλουζ.

Υποπτος παραμένει ο ρόλος της ξανθιάς που δεν έχει βρεθει ακόμα ενω οι ερευνητές ασφαλίτες κρατουν το στόμα τους κλειστο στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Το κύριο ερώτημα: Ειναι τελικα ο Σουγιάς επικύνδυνος για τη δημόσια υγεία; δεν έχει ακομα απαντηθει με σαφήνεια παρρησία και τη δεουσα επισημότητα. Ο υπουργός Κοινωνικων Προβλημάτων Αθανάσιος Μπαξίσης τόνισε βεβαίως στην εκπομπή Τι Φοβάμαι, οτι ο Γιάγκος Σουγιάς πήρε νομιμως χάρη κι οτι η πιθανότητα υποτροπης του ειναι πολυ μικρη τόσο σύμφωνα με τα πορίσματα των ψυχολόγων των φυλακων οσο και σύμφωνα με το σκεπτικο της επιτροπης Απαλλαγών της Προεδρειας. Ο υπουργός δεν παρέλειψε να σημειώσει το γεγονός οτι ο πρωην φυλακισμένος ειναι λατρης των Μουντι Μπλουζ...

_____________________________________

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ   


Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2007

ΚΟΚ stories

 

 

 lipstick.jpg
ΠΡΟΣΕΧΕ!
ΦΟΡΑ ΤΗ ΖΩΝΗ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ
(ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ)
Πριν απο λιγη ωρα, σε κεντρικο δρόμο της Αθήνας, μια συμπαθης κυρία με όμορφια και χάρη κόντεψε να με κάνει χαλκομανία στην άσφαλτο. Το ογκώδες τζιπ της δε γινόταν να κοψει ταχύτητα στη διάβαση, ουτε καν να φρενάρει καθως η οδηγός τακτοποιούσε τα ψώνια στο πισω κάθισμα με το ένα χέρι ενω με το άλλο προσπαθούσε απεγνωσμένα να τιθασευσει την ατίθαση αλογοουρά της. Ετσι δεν περισσευε κανενα χέρι για να χαιδέψει το τιμόνι κι όπως το μυαλό δεν ήταν στα πόδια για να πατήσουν φρένο αναγκάστηκα να γίνω Τσακι Τσαν για να να μη γίνω κιμάς. Ενα θεαματικό πήδημα -απο ένστικτο, ξάφνιασμα και τρόμο στη θεα του μεταλικου τέρατος που εφορμουσε- με έσωσε. Κυλιστηκα μαλακα στο δρόμο χωρις να τραυματιστω, με εξαίρεση ενα γερο γδάρσιμο στον αγκώνα και δυο περαστικοι έσπευσαν να με βοηθησουν να σηκωθω ενω ενας τρίτος είχε ήδη αρχισει να βρίζει την απρόσεκτη κυρία. Το τζιπ σταματησε στην άκρη του δρόμου και η οδηγός βάλθηκε τρομαγμένη να ζητάει συγνωμη και να με παρακαλει για ενα περίπατο μέχρι το πλησιεστερο νοσοκομείο. Την καθησύχασα ανταλλαξαμε τα νούμερα των κινητων μας με δική της πρωτοβουλία και υποσχέθηκε οτι ποτε πια δε θα έχει το νου της σε κάτι άλλο οταν οδηγει. Φτάνει αυτο; Πρέπει να φτάσει κανεις στο χείλος του γκρεμου για να καταλάβει οτι οταν περπατας εισαι υποχρεωμένος να κοιτας μπροστα σου ποσο μάλλον οταν οδηγεις;... Γιατι αν δεν ειχα δει το έργο με τον Τσαν κι αν δεν ειχα κανει και λιγη γυμναστικη τελευταία μάλλον τωρα δε θα εγραφα το κείμενο αυτο...
Πονάει λίγο η μέση μου και ο γδαρμενος αγκώνας. Αλλαγή κομπρεσσας και πάμε για καφε για ηρεμήσουμε... γιατι ακόμα τρέμω...


Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2007

Interdit

AER-3-A.jpg

hello collection
ΕΚΘΕΣΗ
"καΘε τοσο Η μπούρδα μου"
έκθεμα -1-
INTERDIT
_-_-_-_-_-_-_-_


Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2007

Καιροσκόπος

Ο καιρός Τρελλαθηκε!

ΖΗΤΩ Ο ΚΑΙΡΟΣ!

Στη Γαλλία κάνουν μπανιο στο Νότο και σκι στο Βορρα.

Η νίκη της καλοκαιρίας; Η ήττα του κλιματος σίγουρα...

Ακούμε οτι: την προσεχη εικοσαετια η μιση Ελλαδα μπορει να είναι ερημος λόγω της υπερβολικης αύξησης της μέσης θερμοκρασίας ετησίως. Ελπίζουμε στη νεα αυτη ερημο να βρεθει τουλάχιστον πετρέλαιο για να βγούμε απο τη λιτότητα. Κι αν βρεθει μαυρος χρυσός γιατι οχι και μια αλλαγή στη μοδα; Κελεμπιες και τσαντορ σε πρωτη ζήτησ, περίπου όπως συνέβη μετα απο τη νικη της Τουρκαλας στην Γιουροβίζιον όπου τα δυο τρίτα των ενήλικων Ελληνίδων ντυθηκαν χανούμισες.

Ακούμε οτι: την προσεχη πεντηκονταετία θα πλημμυρίσει η γη ολακερη καθως θα έχουν λιώσει οι περισσότεροι πάγοι των πόλων. Καμια αναγκη για πισινες στα εξοχικα μας πια. Το νερο θα έλθει μόνο του στην αυλη μας χωρίς έξοδα, παραστατικά, ΦΠΑ και κρυφές χρεώσεις.

Ακούμε οτι: η ζούγκλα του Αμαζονίου σε λίγα χρόνια σχεδόν δε θα υπάρχει. Απο τη μια οι ξυλοκόποι απο την άλλη το κλίμα που στραβώνει και νατην η ζουγκλα πάρκο, παιδική χαρά και τέλος απέραντο εμπορικό κέντρο για θερμόπληκτους καταναλωτές. Πρόοδος!!! Ευτυχώς θα υπάρχει πάντα η Ζούγκλα του Μάκη...

Αυτά και άλλα πολλα ΑΡΓΟΤΕΡΑ!

Και τώρα... του Φαγητού η ώρα! -Μωρό μου κλεισε την τηλεόραση μην εμφανιστει κανας Ευαγγελατος και μου αποδείξει οτι αντι για φιλετάκι τρώμε τις γαλοτσες του χασάπη...

Φιλιά...

PSARI1.jpg


Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2007

52 - μια

aer-2-a.jpg

Σχέσεις την Πρωτη εβδομάδα του Χρονου

Σχέσεις, διασυνδέσεις, κοίτα μη χέσεις... Η πρωτη εβδομάδα του 2007 θα μπορουσε να χαρακτηρισθει ως η συνέχεια της τελευταίας εβδομάδας του 2006, τίποτε περισσότερο. Μετα απο τις γιορτές μετά απο τα πανηγύρια -των Βούλγαρων και των Ρουμάνων για τους οποίους οντως το 2007 μπήκε διαφορετικό, γλυκο και γεμάτο υποσχέσεις καθως μαζι του έφερε στους κόλπους της Λεσχης των πλουσίων και τους δυο μας γείτονες- οι ρυθμοί επανέρχονται στη συνήθη καθημερινή αρυθμία τους. Τα δελτία παίρνουν και πάλι τη μορφή που ξέρουμε, ματωμένη, άθλια, μικρόψυχη, αντιεορταστική, για να τονίζεται ο λόγος ύπαρξης τους δηλαδη η πληροφόρηση. Και οι σχέσεις μπαίνουν κι αυτές στη σειρά τους με κύριο πρότυπο την τηλεκουλτούρα και βασικη πηγή ατάκας το think tank των σεναριογράφων. Ακους μιαν ατάκα στο τάδε σηριαλ για να την ακούσεις να επαναλαμβάνεται απο το μισο πληθυσμο της χώρας λίγες ώρες αργότερα. Κι έπειτα άλλη κι άλλη. Η καλή σου αναμασαει αυτα που άκουσε και είδε στο sex and the city ή σε κάποια αναλογη Ελληνικη αρλούμπα. Ο καλός σου απαντάει σύμφωνα με το πρωτόκολλο επικοινωνίας της "Βερας στο Δεξι" ή του αστυνόμου Μπέκα. Κι αναρωτιέσαι αν η κοτα γεννησε το αυγό ή το αυγό την κότα. Τι αναπαράγει το σήριαλ; Τίποτα πια. Το σήριαλ τωρα κατασκευάζει, συνθετει τρόπους ζωής, κοινωνικης συμπεριφοράς, δημιουργει πρότυπα για οικογένεια, σταδιοδρομία, ψυχαγωγία, πρότυπα προς μιμηση για οτιδήποτε. Αν ενα προβλημα κοινωνικο ή προσωπικό δε βρίσκει τη λύση του στην πραγματικη πραγματικότητα σίγουρα επιλυεται στην σεναριογραφική πραγματικότητα. Στο τέλος αντιλαμβανόμαστε, οσοι τυχαινει να το παρατηρήσουμε, οτι υπάρχουμε με τον τρόπο που θέλει η TV και οχι όπως πιστευουμε οτι διαλέξαμε εμεις οι ιδιοι. Θα έπρεπε να συμβαίνει το ακριβως αντίθετο αλλα έχουμε φτάσει στην εποχή της πληρους καθοδήγησης κάτω απο το μανδύα μιας ευπρεπους δημοκρατίας. Η αλήθεια όμως είναι άλλη και απολυτα φανερή. Τόσο φανερη που δεν την βλέπει σχεδόν κανεις επιβεβαιώνοντας τη σοφη ρήση: τιποτα δεν ειναι πιο κρυφό απο το φανερό. Αυτη την πρώτη εβδομάδα του 2007 δεν εμφανίστηκαν οι εξωγήινοι, ο Ολυμπιακος εφερε ισοπαλία, ο Μπους ανακοίνωσε την πρόθεση του να στείλει ακομα περισσότερο στρατο στο Ιρακ, η τιμη της βενζίνης στη χώρα μας αυξηθηκε ενω διεθνως έπεσε η τιμη του πετρελάιου, οι ουρές στις δημοσιες υπηρεσίες παρέμειναν σταθερες, οι φόροι αυξήθηκαν εμμεσως περισσότερο απ' ο,τι μειώθηκαν αμέσως, τα σκάνδαλα του περυσι πέρασαν στη σφαίρα του φέτος, τα σκατα έχουν πάντα το ίδιο χρώμα και την ίδια οσμη όπως και το χρήμα απο το οποίο διαφέρουν μόνο ως προς τη μορφή κι ας μη θέλει σχεδον κανεις να το παραδεχτει, η ζωή συνεχίζεται χωρίς τη γιορτή, οι φτωχοί μπορουν να ειναι βέβαιοι οτι θα φτωχυνουν 2007 φορες περισσότερο απο τη χρονιά που πέρασε κι άλλο τόσο πλουσιότεροι προσδοκουν να γίνουν οι πλούσιοι. Οι διαπροσωπικές σχέσεις τέλος, το κυριότερο κεφάλαιο της ανθρωπινης κοινωνικής συμπεριφοράς, παραμένουν στα επίπεδα της παλιας καλης ανθρωποφαγίας παρά τις ευχές και την "αγάπη" που μοιράστηκαν σε λόγια και δωράκια αφειδως για κάμποσες μέρες. Εμπρος, οσοι ξεχάσατε το δεντρο και τη φάτνη στο σαλόνι, καθαρίστε τον τόπο, πέρασε ήδη μια εβδομάδα του 2007! Εμπρος μέσα και κάτω τα κεφάλια και για οποιαδήποτε καταγγελια, παράπονο ή συκοφαντία τηλεφωνήστε στο αγαπημένο σας κανάλι!

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ... 

 aer-1-a.jpg