Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2007

Ελπίδες Χαοτικές

Το χάος το οποίο επικρατεί σε όλους σχεδον τους τομείς της καθημερινότητας φαίνεται πως δεν έχει πια  ουτε αποδέκτες ουτε αυτουργούς. Πρόκειται για ενα χάος που δε μπορει να χαρακτηρισθει ως δημιουργικό εφόσον οι δυνάμεις οι οποίες συγκρούονται χαοτικα δε συνθέτουν τελικα τίποτα περισσότερο απο το ίδιο το χάος. Χάος για το χάος. Δείγμα παρακμής, κορεσμου και παντελους έλλειψης σκοπών και κινήτρων. Απο μια άποψη η κατασταση αυτή είναι ελπιδοφόρα. Ο πάτος δεν ευχαριστεί κανέναν. Αναγκαστικά η κοινωνία θα θελήσει να βγει στην επιφάνεια για να πάρει ανασα. Το Χάος μπορει προς το παρόν να κυριαρχει με μόνη αιτιολογία τη διατήρηση του -που εξυπηρετεί κυρίως μικροοικονομικά συντεχνιακα συμφέροντα- όμως το κοινωνικό σύνολο διέπεται απο τους φυσικούς νόμους που επιβάλλει το συλλογικό ένστικτο αυτοσυντηρησης. Με ενστικτώδεις απλωτές θα βγούμε απο τον ωκεανό της ανυπαρξίας αφήνοντας στην κακή τους μοίρα τους υπέυθυνους-ανευθυνους για τα βασανα μας καρχαρίες. Το πότε είναι θέμα αντανακλαστικών τα οποία προς το παρόν είναι... ναρκωμένα. Προς το παρόν... οχι για πάντα. Τίποτα δεν είναι αιώνιο στη διάστση που ζούμε, ουτε κι αυτο ακόμα το παντοδύναμο Χάος. 

Ωραία! Πάμε για καφέ τωρα;...


Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2007

ΜΗΝ...

alt
ΜΗΝ!
Του μηνός;
Οχι, οχι! Μην, δηλαδη Μη! Απαγορευτικόν!
Τι επιτρέπεται; Τι απαγορευεται; Τι ορίζουν οι Νόμοι; Ποιός οριζει τους Νόμους και κατ' επεκταση το τι επιτρέπεται και το τι απαγορεύεται;
Ας αναρωτηθούμε, εστω και μετα απο το μεσημεριανό φαγητό.
Επιτρέπεται η δημόσια καυσις Αστυνομικών; Μάλλον ναι. Αυτο τουλάχιστον είδαμε πριν απο κάμποσες ώρες. Επιτρέπεται η καυσις της Ελληνικης Σημαίας; Αυτο κι αν επιτρέπεται! Οχι μόνον ειναι επιτρεπτον αλλα επιβάλλεται αν θέλουμε να πετύχει η γιορτη! Είναι μάλιστα απορίας αξιον πως γίνεται τόσα χρονια να έχουμε περισσοτερες ελληνικες σημαίες να καιγονται παρα Αμερικανικές -πλανητική συνήθεια. Μήπως οι κουκουλοφόροι ειναι Αμερικάνοι πράκτορες;
Επιτρέπεται να σπάω γενικώς, να καίω γενικως και να διαμαρτύρομαι ειδικώς κάνοντας χρήση αυτοσχέδιων πυροβόλων όπλων, φωτοβολιδων και αεροβόλων; ΝΑΙ! Βεβαιως επιτρέπεται και μάλιστα θα προβλεφθεί και βραβείο παρουσίασης και ερμηνείας για εκέινους που κατα τη διάρκεια του αγώνα ΜΑΤ-Κουκουλοφόρων συλλαμβάνονται... απο τον φακο να αγωνίζονται με συνέπεια και αποτέλεσμα. Οι πόντοι που θα κερδίζει ο κουκουλοφόρος αγωνιστης για κάθε επιτυχημένη βολή του θα ανακοινωθουν σύντομα απο το αρμόδιο υπουργείο. Στα βραβεία θα περιλαμβάνονται διάφορα ελκυστικά πακέτα δωρεαν χρόνου ομιλίας στην καρτοκινητη τηλεφωνία αλλα και στην τηλεόραση -για τους κουκουλοφόρους που επιθυμουν να απευθυνουν σύντομο διάγγελμα στον Ελληνικο λαό για λογαριασμό του οποίου τα σπάνε. Επίσης στα βραβεία θα περιλαμβάνεται και ενα ταξίδι για δυο άτομα στη Βαγδάτη όπου το ζευγάρι των κουκουλοφόρων μπορει να πάρει μια ιδέα απο τις πιο προχωρημένες μεθόδους αντιαμερικανικής δράσης. Στο ταξίδι αυτο οι βραβευθέντες κουκουλοφόροι μπορουν να παρακολουθησουν μεταξύ αλλων και σεμινάριο σχετικά με τη σωστη καυση της σημαίας. Προς τουτο καλουνται να έχουν μαζι τους μια δωδεκάδα Ελληνικων σημαιών καθως τη διοργάνωση του διαγωνισμου εχει αναλάβει Αμερικανική εταιρεία η οποία δε θεωρει κομψη τη χρηση της δικης τους σημαίας για τις προγραμματισμένες εκπαιδευτικες δραστηριότητες.
ΜΗΝ;
του μηνός;
οχι οχι του μηνός, του μπογιατζη ο κόπανος απλως...


Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2007

Παμβιταλισμός

alatzafruit.jpg

Δυο λόγια για τον Παμβιταλισμο, κατόπιν αιτήματος!

Στις παρυφές του Παμψυχισμου, συναντάμε τον Παμβιταλισμο. Εδω, ο φιλόσοφος δέχεται οχι μονον οτι το κάθε τι έχει ψυχή αλλα επιπλεον οτι το σύμπαν ολόκληρο ειναι ζωντανο. Η ύλη είναι έμβιο ον εξ ορισμου για τους Παμβιταλιστές. Η ψυχή του σύμπαντος εκδηλώνεται μεσω των μορφών της ζώσας ύλης. Προχωρημένο; Σίγουρα και με ελάχιστες διαφορές απο τη θεωρία του Παμψυχισμου.

Το νερο, για παράδειγμα, ειναι ζωντανό για τους Παμβιταλιστές και ο ατμος, η βροχη κι ο πάγος είναι απλα αποδείξεις των μεταβολων που υφίσταται στη ζωή του. Για τους Παμψυχιστές το νερό έχει μεν ψυχή δεν ειναι δε τόσο ζωντανο οσο υποθέτουν οι πιο προχωρημένοι συνάδελφοι τους.

Αν και οι θεωρίες αυτές φαινονται κάπως αστείες στο συγχρονο ημιμαθη άνθρωπο δεν επαυαν την εποχη εκείνη να διαμορφώνουν μια οικολογικη -θα λεγαμε σήμερα- συνειδηση. Να μην ξεχνάμε οτι οι περισσότεροι μεγάλοι αρχαίοι πολιτισμοι δημιουργουσαν πάντα σε σχέση με το περιβαλλον το οποίο οχι μονο σέβονταν αλλα και λατρευαν προσδιδοντας του Θεικές ιδιότητες.


Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2007

ΚΥΨΕΛΗ

strofi.gif

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ

όπου περάσαμε μέρος των παιδικών μας χρόνων

(ωρα που βρήκα για μνημόσυνα...)


Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2007

FotoRoman -9- Plus!

alt
ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ
Σε προηγουμενο δημοσίευμα αναφερθηκαμε στον Παμψυχισμο. Καθως έλαβα σχόλια που κατέδειξαν την αδυναμία πλήρους κατανόησης του φιλοσοφικου αυτου ρέυματος που στάθηκε η αιτία να κρυολογήσουν πολλα μυαλά κάποτε στην αρχαία φύση, παραθέτω εδω ενα σύντομο επεισόδιο που συνέβη σαν σήμερα, τοτε... Να θυμηθουμε όμως πρώτα το παράδειγμα που φέραμε στο προηγουμενο δημοσίευμα σχετικα με τη γάτα και το λίθάρι. Ο μυημένος στα φιλοσοφικά δρώμενα των Παμψυχιστων θεωρει αυτονόητο οτι το καθε τι έχει ψυχη κι έτσι καταφέρνει να μην ξεχωρίζει μια γάτα ας πουμε απο μια πέτρα -σε φιλοσοφικο επίπεδο πάντα. Και τα δυο έχουν ψυχη οπότε είναι δύσκολη η ιεραρχική ταξινόμηση τους στο πλαίσιο των προσωπικών αρχών του φιλοσοφου.
Ετσι λοιπόν οταν μιαν Ανοιξη τ΄αρχαια εκεινα χρόνια ενας Ιωνας φιλόσοφος, ο Ψυχάκιος ο Ιων, έφτασε στην Αθηνα για να λάβει μέρος στο ετήσιο συνέδριο Παμψυχιστων, ετυχε, περνόντας απο την αγορά, να δεχθει επίθεση απο το θεόρατο τσομπανόσκυλο ενος αγρότη απο τη Βοιωτία. Το σκυλί διέσχιζε τρέχοντας την αγορα και ο Ψυχάκιος έκανε ο,τι θα κάναμε απο ένστικτο όλοι, έσκυψε ρίχνοντας μια γρηγορη ματια στο χωμα γυρο του αλλα αντι για πετρα αρπαξε μια γάτα που λαγοκοιμόταν δυο βηματα πιο πέρα και την εκτοξευσε στον επιτιθεμενο σκύλο! Το αποτέλεσμα ήταν να γινει η αγορα αρένα. Ο φιλόσοφος μας συνελήφθη απο τους Σκύθες μπάτσους της εποχής και θα έπεφτε βαρειά καμπάνα αν δεν καταφερνε να πεισει το δικαστηριο οτι οντως δεν υπήρχε πέτρα γυρο κι οτι το μόνο ευκαιρο αντικειμενο που πήρε το μάτι του ήταν η γάτα... Με δεδομένη την κοσοθεωρία του η πραξη κρίθηκε ως νόμιμη αμυνα και ο Ψυχάκιος κατάφερε να ξεμπλέξει καταβάλλοντας μονο λίγους οβολους ως αποζημίωση στην κυρά της γάτας η οποία ωρυόταν κι εσκουζε στην προσπάθεια της να κατεβάσει το κατοικίδιο απο το κεντρικο αέτωμα του Παρθενωνα στο οποιο κατέφυγε το ζωντανό για να γλυτώσει απο τα δόντια του σκύλου.
Πιστευω οτι και οι τελευταίες απορίες περι Παμψυχισμου λυθηκαν.
Στο επόμενο: Δυο λόγια για την Αναπαραγωγή των Κύκνων -αν επιτρέψει ο καιρός να καταγραψουμε σε κρυφη κάμερα τις ερωτοτροπίες τους.
ΦΩΤΟΡΟΜΑΝΤΖΟ
alt
-Αχ, Γιάγκο μου! Τι καλα που έκανες να μείνεις εδω μαζι μας στο υποστατικο του Καραμπεμπεκου!!!
-Ναι καλή μου Ζλαντανα, ναι κι ο,τι φας κι ο,τι αρπάξει ο κώλος σου τώρα που γυρίζει καλή μου γιατι με την πρωτη ευκαιρία θα γίνω καπνός!!!
φωτορομαντζο -9-


Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2007

Μια Υπέροχη Μέρα

Μια υπέροχη Μέρα

... ανευ σημασίας ...

Ηλιόλουστη, ζεστη, σχεδον γιορτινή η ατμοσφαιρα σήμερα απο το πρωι. Στην καρδια του Γενάρη η φύση στολιζεται κι οι άνθρωποι γιορτάζουν μιαν Ανοιξη εικονικη, κατασκευασμένη στα εργαστήρια ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Ο κοσμος χαιρεται τη χειμωνιάτικη λιακάδα αλλα δε γιορτάζει γι' αυτο τοσο οσο για τις εκπτώσεις και για τη δυνατότητα που δίνει η καλοκαιρία στον καταναλωτη ωστε να ξεχυθει στην αγορά και να αγοράσει, να αγοράσει, να αγοράσει...!!! Είμαι κι εγω εκει! Βεβαίως δεν αγοράζω, ουτε καν κοιτάζω τις προθήκες. Είμαι εκει, στην αγορά, γιατι με ενδιαφέρουν οι άνθρωποι και οχι τα ψώνια. Σκέφτηκα σήμερα να κάνω ερωτήσεις. Γιατι κυρία μου ψωνίσατε αυτα τα παπουτσια και οχι εκείνα; Πως σας φαινονται οι τιμές; Που εστιάζετε την καταναλωτική σας μανία; Σας φτάνουν τα λεφτά για να γεμισετε το καλάθι με καλλυντικα; Τέτοιες ερωτήσεις σκόπευα να κάνω αλλα τελικα δεν τις έκανα. Βαρέθηκα. Πήρα ενα παράδρομο, περπάτησα μέχρι τους προποδες της Ακροπολης κι εκει στάθηκα να ξαποστάσω σ' ενα καφενεδάκι. Φραπεδάκι! Ταλληράκι!!! Φτου... το ήξερα, γιατι το έκανα; Καλύτερα να ψωνιζα πεντε μαλλινες καλτσες με τρια ευρω ή δυο σωβρακα βαμβακερα με εξι ευρω. Εντάξει, την πατήσαμε και πάλι γιατι δεν έχουμε αναπτυξει καταναλωτικα αντανακλαστικα.

Το απογευμα πεφτει βαρυ στους ώμους μου. Η ηλιόλουστη μέρα φευγει γρήγορα με ρητές εντολες του στρατηγου Χειμώνα. Επειτα, το σκοτάδι φέρνει μαζί του την ψύχρα κι όπως η θερμανση στο σπιτι εξακολουθει να παρουσιάζει προβλήματα με πιάνει απο τώρα ρίγος. Αχ... που είναι το νεανικο μου σφρίγος; Που;


Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2007

Face Control


Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2007

Παντα Μαθητές

Για Να γερνάμε παντα Μαθητές

Το πλήρες όνομα του Ντόναλντ είναι: DONALD FAUNTLEROY DUCK

Το Σωτήριον Ετος 1997 οι Αμερικανικες Εταιρείες Αερομεταφορών εξοικονόμησαν 40.000 (σαραντα χιλιάδες) δολλαρια αφαιρώντας μιαν ελιά απο κάθε σαλάτα των αερομενού τους. -δε διευκρινιστηκε ποτέ αν οι επιβάτες υπέφεραν κατοπιν απο αεροφαγία λογω ακριβως της ελλειψεως αυτής της ελιάς.

Μια Καμηλοπάρδαλη μπορεί να καθαρίσει τ' αυτιά της με τη γλώσσα της. - ετσι κάνει και οικονομία στη μαρμελάδα κάθε πρωι.

Εκατομμυρια δέντρα έχουν βλαστήσει χάρη στην αφηρημάδα των σκιουρων που θάβουν σπόρους για να έχουν κάτι να τρωνε τις δύσκολες στιγμές κι έπειτα ξεχνουν που τους έθαψαν.-οικολογική συνειδηση

Το πρωι αν αντι να πιεις καφέ φας ενα μήλο ξυπνάς πιο γρήγορα -με προσοχή όμως οχι αγουροξυπνημένος μη σου κάτσει στο λαιμο!

Τα μυρμηγκια τεντωνονται οταν ξυπνουν το πρωι -περιμένοντας να φανε λιγο μήλο στο πάτωμα σου.

Οι γαλαζιες οδοντοβουρτσες προτιμουνται στατιστικα απο τις κόκκινες -προβάδισμα στη ΝΔ που ξέρει ΚΑΙ απο τερηδόνα.

Το γουρουνακι ψήνεται και στον ήλιο κι ας μη συνηθιζουμε να καταναλωνουμε λιαστο χοιρινο. Η πετσούλα του καιγεται απο τον ήλιο όπως το δερμα του ανθρωπου -δε διευκρινιζεται αν μαυρίζει κι αν ενα κοινο αντηλιακο μπορει να το προστατεψει.

Είναι γνωστο οτι κανεις δε μπορει να γλύψει τον αγκώνα του -οι ξεροκέφαλοι προσεχετε γιατι λουμπάγκο και νευροκαβαλικεμα δεν αστειεύονται.

Το μοναδικο τρόφιμο που δε χαλάει ποτε είναι το μέλι -ημερομηνια λήξης: + απειρο μΧ

Τα δελφινια κοιμουνται με το ενα ματι ανοιχτο. Είναι φυσικο αυτο καθως κοιμαται ο μισος εγκεφαλος τους. Αν κοιμοταν ολος τοτε θα πνιγονταν καθως δε θα μπορουσαν να ανασανουν -καλύτερα να μην επιχειρησουν να μπουν στο σπιτικο τους νύχτα οι διαρρήκτες

Το μάτι της στρουθοκαμήλου είναι μεγαλύτερο απο τον εγκέφαλό της -απο τα προσωπικα δεδομενα των βιομετρικων στοιχείων που εχουν αποθηκευτει στο μικροτσιπ του διαβατηρίου της.

Τα φωνητικα της παπιας δεν παραγουν ηχω και κανεις δεν εχει εγηξησει επαρκως το λογο -μια Νταιζη Ντακ για τη Γιουροβίζιον!!!

Ειναι αδύνατο να φτερνιστεις με τα μάτια ανοιχτά -και πολλες φορες με τα γυαλια στη μύτη

Ειναι αδύνατο να αυτοκτονήσεις κρατώντας την ανασα σου -προσοχη μπορεις να πάθεις εγκεφαλικο οποτε υπάρχει περίπτωση να απαλλαγεις απο τον εαυτό σου υπο την προυπόθεση οτι δε σε παρακολουθει ψυχίατρος εκεινη την κρισιμη στιγμη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο ΟΡΓΑΣΜΟΣ του ΓΟΥΡΟΥΝΙΟΥ διαρκει 30 λεπτα -μετρηστε ποσην ωρα βογγάνε τα τυχερα ζωντανα

Ο κροκοδειλος μπορει να σου κοψει το χερι ή το ποδι με μια δαγκωνια αλλα δε μπορει επ ουδενι να σου βγάλει τη γλώσσα -τα ευγενη ειδη ξεχωρίζουν

Η καρδια της γαρίδας βρισκεται στο κεφάλι της -αυτο θα πει συναισθηματικη νοημοσυνη

Η ανθρώπινη καρδια ασκει πίεση στο αιμα για να το κινησει στο σώμα. Η πίεση αυτη ειναι ικανη στα φυσιολογικά της πλαισια να τινάξει αιμα σε αποσταση 9 μέτρων -μην το δοκιμάσετε στο σαλόνι σας.

ΚΙ ΕΔΩ που Φτασαμε Μια τελευταία φρεσκια Γνωση:

99% των ατομων που διάβασαν μεχρι αυτη την πρόταση προσπαθησαν να γλύψουν τον αγκωνα τους!!!

Κι εγω προσπαθησα οταν πρωτομελέτησα τις γνωσεις αυτές...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ διαρκους επιμορφωσης του τμήματος Μορφωτικων Ανταλλαγων Ιδρύματος Αερογκαζ

ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ προς τους μαθητας: Σκουπιζετε τα πόδια σας πριν μπειτε και μη φτυνετε στο πάτωμα. Επισης το καπνισμα επιτρέπεται παντου αλλα απαγορευεται να σβηνετε τα τσιγάρα σας ο ενας πανω στον άλλο για να μη δημιουργουνται επεισόδια που προσβάλουν τη δημοσια εικόνα του Ιδρυματος μας.


Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2007

Απο το Μετωπο

Κολυμπιθρόξυλα...

Το περίπτερο το δουλευει ενα ζευγάρι Αλβανων. Ευγενεστατοι άνθρωποι, γελαστοι και εργατικοι ως εκει που δεν παιρνει. Τα Ελληνικά τους είναι άψογα και τα παιδιά τους μιλουν καλυτερα τη γλώσσα μας παρα την μητρική τους. Παραδίπλα, το σαραβαλάκι είναι δικό μου. Κατα κάποιο τρόπο φυλάει ο ενας τον άλλο... Οι περιπτεράδες εχουν το νου τους στο παλιο αυτοκίνητο κι εγω εχω το νου μου στο περίπτερο. Είναι θέμα γεωστρατηγικης. Απο το μπαλκόνι μου μπορω να δω μέχρι εκει που δε βλέπουν οι περιπτεράδες κι αυτοι μπορουν να ελεγχουν το χωρο γυρο απο το αυτοκινητο μου με το οποίο δεν εχω οπτικη επαφη. Η επικοινωνία μεταξυ των παρατηρητηριων μας εξασφαλίζεται μεσω των κινητων. Ετσι, σήμερα, είδα απο νωρίς τις ετοιμασίες για τη μάχη που διεξάγεται ακόμα και ειδοποιησα εγκαιρα τους περιπτεράδες να κατεβάσουν ρολά και να απομακρυνθουν παιρνοντας μαζι τους το ταμείο κι αυτοι με ειδοποιησαν εγκαιρα ωστε να μεταφερω σε άλλο σημείο εκτος πεδιου μάχης το οχημα μου -οταν ειδαν τη μάζα των "αγωνιστων" να κάνει στροφη- . Στη συνέχεια μαζευτηκαμε γυρο απο ενα μπουκάλι κρασι και κατι ψευτομεζεδακια -εκλεισαν τα σουπερ-μαρκετ εν οψει των συγκρουσεων και δεν προφτασα να πάρω λιγη λακέρδα- και φιλοσοφησαμε...

Τουτη την ωρα επικρατει ησυχία καθως μολις άρχισε η πολιορκια.

 teeth.gif


Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2007

Αιτησις

ΑΙΤΗΣΙΣ

ΠΡΟΣ: ΔΙΑΡΚΕΣ ΑΡΧΗΔΙΚΕΙΟΝ

Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ Αγγελος Καφρούτος, ΚΑΤΟΙΚΟΣ Ευρώπης έχων σωας τας φρενας και επιθυμων να τας διατηρήσω εις την αυτήν καταστασιν, ΑΙΤΟΥΜΑΙ ταπεινως προς τας αρμοδιους αρχας αιτιναι οριζουσιν τας ερμηνειας των καθ' ημας δικαιωμάτων του πολίτου, οπως μοι αφαιρέσωσιν το ταχυτερον τας κάμερας ελεγχου των σκέψεων μου. Επισυνάπτω το πορισμα του καθηγητού Νόντα Νεβροπαθίτη, διευθυντού της Πανεπιστημιακης Κλινικης του Ιδρύματος Κουβαλαρέα που στηρίζει με τις χορηγίες του το Διεθνες Μη Δημόσιο Μη Κερδοσκοπικο Μη Μου τους Κύκλους Ταραττε Πανεπιστήμιο Λεωφόρου Καβαλλας. Σύμφωνα με το πόρισμα αυτο η περαιτερω χρησις των προαναφερθέντων καμερών εμποδίζει μετ αποδείξεων, τοσον την ομαλην εξελιξιν της σεξουαλικης μου ζωής οσον και την επαγγελματικήν σταδιοδρομιαν μου. Διο παρακαλω όπως προβειτε εις τας απαραιτητους ενεργειας προς αφαιρεσιν των καμερων εκ των λοβων ως και εκ των νωτων μου.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

Αγγελος Καφρούτος

Συγγραφευς Φωτογραφος Ηθογραφος Ηθοποιός, Λάτρης του Ταγκο που δεν έκανε ποτε του τίποτε κακο.

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ Ν. ΝΕΒΡΟΠΑΘΙΤΗ

Ο Πολιτης της Ευρωπαικης Κοινοπραξιας Α. Καφρούτος, κατοπιν λεπτομερων εξετάσεων και υποβληθεις εις δοκιμας συμφωνως προς τα προδιαγραφάς εμφανίζει αλλεργιαν βιοψυχικου χαρακτηρος οφειλομενη εις την αντανακλαση των σκέψεων του ως αυτη προκαλειται εις το εσωτερικον της κρανιακής κοιλότητος συνεπεια παρατεταμενης χρήσεως καμερων αναμεταδιδόντων την ροην των σκέψεων αυτού.

ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΙΝ ΑΠΑΞ - ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΙΝ ΠΡΟΩΡΟΥ ΕΦΑΠΑΞ -

DATE: 17-01-2099/

νευρικΑ ΑτοπηματΑ ... τσουουουμ!


Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2007

Χαοτικόν

ΧΑΟΣ
ΓΗ
ΕΡΩΤΑΣ

Χάος. Το ενα απο τα τρια αρχεγονα στοιχεία που συγκροτουν τον κόσμο. Τα άλλα δυο είναι η Γη και ο Ερωτας.

Τούτο το Χάος, το Μυθολογικό, δεν ερμηνεύεται ως εκδήλωση του άπειρου χώρου αλλα ως άμορφη μάζα σε απροσδιόριστη κατάσταση, περιορισμένη σε ενα συγκεκριμένο χώρο. Τα τρια στοιχεία μαζι συνθέτουν τελικά τον κόσμο για τη διατήρηση του οποίου απαραίτητη είναι η Αρμονία.

Χάος στην κυκλοφορία. Δυσαρμονία. Ασφαλτος η Γή, τσιμέντο, άφαντος κι ο Ερωτας παγιδευμένος στο τροχαίο!


Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2007

Ρήγας -το αρθρο 4-

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Αρθρον 4. -Κάθε άνθρωπος γεννημένος και κατοικων εις αυτο το βασίλειον* εικοσιενος χρόνου ηλικίας ειναι πολίτης.

-Κάθε ξένος εικοσιενος σωστου χρόνου, οστις κατοικωντας εις αυτο το βασίλειον προ ενος χρόνου ζη με το εργόχειρόν του, είναι πολίτης.

-Εκείνος οπού αγοράζει ενα υποστατικόν είναι πολίτης.

-Εκείνος όπου νυμφεύεται μιαν Ελληνιδα είναι πολίτης

-Εκείνος οπου παίρνει ενα ψυχοπάιδι ειναι πολίτης.

-Εκείνος οπου ομιλέι την απλην ή την Ελληνικην γλωσσαν και βοηθει την Ελλαδα ας διατρίβη και εις τους αντίποδας (επειδή το Ελληνικόν προζύμι εξαπλώθη και εις τα δυο ημισφαίρια) ειναι Ελλην και πολίτης.

-Και τέλος πάντων καθε ξένος τον οποίο η Διοικησις στοχάζεται πως ειναι άξιος κάτοικος της Πατρίδος ηγουν καθως ενας καλος τεχνίτης, ενας προκομενος διδάσκαλος, ενας αξιος πατριώτης, ειναι δεκτος εις την Πατρίδα και ημπορει να μετερχεται ισοτίμως τα δίκαια οπού και όλοι οι συμπολίται.

-Ενας ξένος φιλοσοφος ή τεχνίτης Ευρωπαίος οπού αφήση την πατρίδα του και ελθη να κατοικήση εις την Ελλαδα, με σκοπόν να μεταδωση την σοφίαν ή την τέχνη του, οχι μονον να θεωρειται ως καθαυτό πολίτης, αλλα και με δημόσια έξοδα να τω εγείρεται ενας ανδριας μαρμαρενιος με τα παράσημα της διδασκαλίας ή τέχνης του και ο πλεον σοφος Ελληνικός κάλαμος να γραφη την ιστορίαν της ζωής του.

Αποσπασμα απο το ΚΥΡΙΩΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ του ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ

*με τη λέξη βασίλειον ο Ρήγας εννοει την Επικράτεια, το Κράτος και όχι το πολιτικο σύστημα της Βασιλείας.


Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2007

Παμψυχισμός

 

 ΠΑΜΨΥΧΙΣΜΟΣ;

Τι είναι αυτο;

Εξήγησε μου σε παρακαλώ...

Με απλά λόγια, Παμψυχισμος είναι μια λέξη -όπως όλες οι άλλες- η οποία ορίζει νοηματικά την αντίληψη οτι το κάθε τι έχει ψυχή. Οπως οι Ινδιάνοι της κεντρικης και βορειας Αμερικής πίστευαν οτι και οι πέτρες έχουν ψυχή, έτσι και παλαιότεροι πολιτισμοι -ισως πιο ανεπτυγμένοι μάλιστα αν κρίνουμε απο την αρχαιολογική έρευνα και τα αποτελεσματα της- πίστευαν οτι το παν ειναι έμψυχον, οτι ολα τα επιμερους υποσύνολα ενος κόσμου έχουν δικαίωμα στην Κοσμικη Ψυχή -με τη λέξη "κοσμικη" δεν εννοουμε εδω τη δραστηριότητα των πλουσιων και διάσημων αλλα την ταπεινη εκείνη του σύμπαντος. Σύμφωνα με τους Παμψυχιστές η Ζωή προέρχεται απο τη δράση των ψυχών που φέρουν ολα τα υλικα αντικειμενα τα οποια ταξιδευουν στο κενο -αιθέρα όπως το χαρακτηριζαν πριν απο 2000 χρόνια χωρις να έχουν άδικο. Εκφραστές του Παμψυχισμου ήταν οι Ιωνες φιλόσοφοι οι οποίοι θεωρουσαν οτι η ύλη είναι μια ζωντανή οντότητα και δεν έκαναν καμια φιλοσοφικη διάκριση αναμεσα σε μια γάτα και ενα λιθάρι για παράδειγμα... Αργότερα τον Παμψυχισμο υπηρέτησαν οι Ρομαντικοι και οι Πανθειστές.  

00relatia25.jpg


Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2007

Μετά τα Μεσάνυχτα

 

Μεταμεσονύκτιο Δελτίο

ΕΣΠΑΣΑν με λοστους Αυτοκίνητα.

Γιατι;

Σιωπή, το δελτίο εξελίσσεται, οι ερωτήσεις θα πέσουν στο τέλος!

Ωχ, ναι; Θα πέσουν; Κι αν χτυπήσουν;

ΓΑΛΛΙΑ: τρεις ορειβάτες νεκροι.

ΓΑΛΛΙΑ: η Ρουαγιάλ απέναντι απο τον Σαρκοζυ! Η γοητεία ενάντια στη νευρωτική αποφασιστικότητα. Αν ήμουν Γάλλος θα ψήφιζα με χέρια, με πόδια και με ο,τι άλλο προεξέχει στο σώμα μου την ωραία κυρία Σεγκολέν Ρουαγιαλ!

Καλη σας νύχτα καλο ξημέρωμα...

Ε, τι αυτό ήταν; Τέλειωσαν οι ειδήσεις;

Ναι και τώρα μπορεις να ρωτήσεις.

Τι να ρωτήσω;

Ο,τι θα ρώταγες πριν...

Εντάξει, να... ήθελα να ρωτήσω γιατι τελος πάντων καθε τόσο σπανε αυτοκίνητα ανυποψίαστων πολιτών, ανθρώπων αποδεδειγμενα φιλησυχων, γιατι τελος παντων τον τελευταίο καιρό κάθε τόσο ακούμε για "ομάδες παπάκηδων με μολοτοφ και λοστους" που σπερνουν τον όλεθρο όπως οι εμπροσθοφυλακες των ορδων του Ταμερλάνου;

Είναι μια νεα μόδα; Μήπως προκειται πραγματικα για εμπροσθοφυλακες; Μήπως δηλαδη αυτο το πρωτο κύμα των 80 κι 100 "μοτοσικλετιστων" το διαδεχθουν στίφη τσοπεράδων οπλισμένων με αρπιτζι, ρόπαλα, καρέκλες -απο γήπεδα- ενισχυμένες μολοτοφ -φιάλη χωρητικότητος πεντε λίτρων- λάσσα, κολτ, ουζι και λοιπά συμπράγκαλα;

Κι αν συμβαίνει αυτο το φοβερό ποιός θα βρεθει να τους σταματήσει;

Ησύχασε μικρε ανόητε! Κάμποσοι κακομοίρηδες είναι που δεν τους έμαθαν ποτε τίποτε άλλο περα απο το να σπάνε κεφάλια, αυτοκίνητα, βιτρίνες κι ο,τι μπορει να σπάσει εύκολα ή δύσκολα. Οι άτυχοι αυτοι μικροι υστερικοι που πετροβολουν λεωφορεία οπαδων αντιπάλων ομαδων θα έπρεπε να συλληφθουν και αντι για δικαστήρια αυτοφωρα ανακριτες σωφρονιστικα καταστήματα να οδηγηθουν κατ ευθείαν σε ειδικο στρατόπεδο κατάταξης. Οι άνθρωποι αυτοι, νεοι ως επι το πλειστον, αρτιμελεις και πληρεις ενεργειας και ορέξεως μπορουν να γίνουν εξαιρετικοι στρατιωτες-πολεμιστες. Τρεις εβδομάδες εντατικη εκπαίδευση απο τους σκληρότερους Πεζοναυτες-εκπαιδευτες που διαθετει ο στρατός μας ειναι αρκετες για να αποκτησουν οι νεοι αυτοι μια νεα ταυτότητα! Φυσικά η πρωτη έξοδος θα δωθει πολυ καιρό μετα απο την εκπαιδευση καθως θα μετατεθουν αμέσως και υπο επιτηρηση στις σκληρότερες παραμεθόριες περιοχές όπου μια περιπολία μπορει να κοστισει μια ζωή. Με το τρόπο αυτο θα σωθουν παλλικάρια που ήδη βρίσκονται εκει χωρις ποτε να έχουν σπάσει ουτε τα ιδια τους τα γυαλιά... Ετσι επίσης θα τονωθει και το στράτευμα που αιμορραγει λόγω του μεγάλου αριθμου των φυγόστρατων. Αν κάθε μέρα πιανονται πάνω στα μηχανάκια τους ογδόντα μ' εκατο υστερικοι κουκουλοφόροι που καταστρεφουν περιουσίες, κλέβουν ρημάζουν και τρομοκρατουν γειτονιές και ακολουθειται η τακτικη που παραθεσαμε ανωτερω πιστευουμε οτι τα φαινόμενα "δωρεαν" βιας ή βίας ανευ αιτίας -λογικής ας μας επιτραπει να πουμε- θα περιοριστουν αν δεν παυσουν οριστικα.

Καλα... καλά... να πουμε τίποτ' άλλο;

Εντάξει, κλεισε την τηλεόραση, βάλε μουσική, κόψε δυο φέτες κασέρι, βάλε σ' ενα ποτήρι τρεις γουλιές γλυκο κρασι κι έλα να καθησεις κοντα μου...

Μάλιστα κυρια...


Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2007

Σαλούφες and the city

PSARI2.jpg

ΣΑΛΟΎΦΕΣ Στον κόσμο είμαστε πολλές! Βρήκα αυτή προχτές. Ταιριάξαμε απο την πρωτη στιγμή Ετσι νόμιζα τουλάχιστον μέχρι χθές αλλα, θες ενα ρεύμα ξαφνικο, θες η αλλόκοτη ψυχρότητα της... Σήμερα οι δρόμοι μας χωρίσανε. Αυτή τωρα ταξιδεύει στ' ανοιχτά ενω εγω εχω ξεβραστει στη στεριά. Παρακαλω κυρίως τα παιδιά να με αφήσουν να ξεραθώ ειρηνικά κατω απο τον ήλιο, να μη με τυραννισουν κόβοντας με φέτες ή καρφωνοντας με με τα καλαμάκια απο τα σουβλάκια τους... 

anisotimes pezodiavaseis -αποσπασμα έκτακτο-


Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2007

Loving China

lovingchina-1.jpg


Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2007

Women!

Θέλει προσοχη το πράγμα...!


Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2007

Aerosmith Funny Girl

Γιατι είναι πεντε και σαράντα το πρωί, γιατι είναι Κυριακή, γιατι τρέχει ακομα η μυτη μου και ξύπνησα απο κεκτημένη, γιατι δεν είχα τι άλλο να κάνω και μ' έκανε να γελάσω! Πρωι, πρωι...

Aerosmith... αναμνήσεις...