Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009

Τα Ορθά Διότι

Λοιπόν, να ξέρεις κάτι τι παραπάνω για το κάθε γιατι που σε απασχολεί οδηγει σε πιο ακριβή και ορθα διότι. Είναι μια λογική συνάρτηση που δεν επιδέχεται καμιάς μορφής εξάρτηση απο οιαδήποτε καθεστηκυια ταξική ή αταξική ή ακόμα και άτακτη σκέψη. Το παρόν εξάλλου δεν είναι ποτέ διαπραγματεύσιμο αντίθετα το παρελθόν διατηρείται στις χρονομνήμες σου μετα απο σειρά περίπλοκων διαπραγματέυσεων με το Εγω σου ενω το μέλλον διαρκώς το διαπραγματεύεσαι προσπαθώντας ειτε να το φανταστείς, ειτε να το ξεχάσεις ενω το κτίζεις ή το γκρεμίζεις. Αυτό το αδιαπραγμάτευτο Παρόν χαλάει την πιάτσα της Τεμπελοσοφίας και της Θεωρητικολογνίας ευνοώντας φαινόμενα αοριστολογίας προς όφελος μιας αμφίβολης πρακτικότητας. Το παρόν οφείλουμε να το οδηγούμε, όσο μπορούμε, χωρίς να τσακίζουμε ο,τι βρούμε στο δρόμο μας αν έχουμε μεγάλο όγκο και ιπποδύναμη (τανκς και άλλα off road για παράδειγμα) και κορνάροντας διαρκώς για να μη μας πατήσουν αν έχουμε ενα παρόν παλιό πεντακοσαράκι (το original παλιό λέμε όχι την επιτυχημένη ανάσταση του στο παρόν μας -το συλλογικό). Σε περίπτωση που αντιληφθούμε οδηγωντας το Παρόν μας οτι εισπράκτορας των κερδών είναι το παρελθόν μας πρέπει επειγόντως να αλλάξουμε όχημα. Κι επειδή ως γνωστό το Παρόν κάνει πάντα μια και μοιραία στάση ο μόνος τρόπος για να αλλάξουμε όχημα είναι να πηδήξουμε σε όποιο διερχόμενο Παρόν μας φαίνεται βολικότερο και ασφαλέστερο. Προσέχουμε πολύ τι επιλέγουμε γιατι ενα λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο. Στο παιχνίδι αυτό αλλαγής οχήματος του προσωπικού σου Παροντος έχεις μονάχα μια ζωή για να παίξεις. Αν τη χάσεις θα μοιάζεις με πατημένο καρπούζι σε αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας. Το ιδανικότερο όχημα είναι αυτό που σε κρατάει χωρίς να μασσάει, δηλαδη ενα παρόν ευρύτερο, πλατύτερο, μακρύτερο ψηλότερο απ' εκείνο που εγκαταλείπεις πηδώντας απο το ένα όχημα στο άλλο για να γλυτώσεις απλά απο το παρελθόν σου. Να τα προσέξεις αυτά αν σου συμβούν. Αν σου συνέβησαν ο τρόπος με τον οποίο θα τα μοιρασείς δεν απασχολεί κανέναν άλλο πέρα απο σένα , θα τα λουστείς, θα τα καταπιείς ή θα τα αποβάλλεις. Αν σου συμβαίνουν σκέψου πόσων το παρόν είναι σχεδόν σαν το δικό σου και κάνε ο,τι μπορείς να απομακρυνθεις αλλιώς το παρόν σου μπορεί να μοιάζει πολύ με νευρωτικού δημοσιου υπαλληλου. Αν πιστεύεις οτι θα σου συμβούν και γι' αυτό έχεις χάσει τον ύπνο σου να πας να σε κοιτάξει γιατρός.

*
Αναφορές σε ακατάλληλα Διότι

Η ορθή σκέψη ενίοτε προκαλεί λουμπάγκο. Για το λόγο αυτό η Αρχαία Σκέψη διδάσκεται καθισμένη. Υπάρχουν πράγματα που δεν είναι θαύματα. Γι' αυτά δε χρειάζεται κανένα Διότι. Υπάρχουν θαύματα που δεν είναι πράγματα. Με αυτά μπορείς να δημιουργήσεις πολλά "Διότι" κι ισως ν' απολαύσεις γρήγορα πολλά πράγματα.

*
Αναφορές σε άτακτα διότι

Τρέχουμε πολλές φορές προς κατευθύνσεις σύγκρουσιακές διότι πιστεύουμε οτι έτσι διασφαλίζουμε την ανετότερη και γρηγορότερη ανάπτυξη μας. Υπακούμε στους Συμπαντικους Νόμους. Οι μεγαλοι γαλαξίες τρώγανε κάποτε κι έχουν ήδη καταβροχθίσει αμέτρητους μικρότερους. Σε γενικες γραμμες ως έκφραση της αστρικής ύλης με τάσεις αυτοπροσδιορισμού πραττουμε στο παρόν του μικρόκοσμού μας ο,τι πραττεται στο Σύμπαν τόσο το Κοσμικόν όσο και το Ωκεάνιο όπου μια σαρδέλλα δεν έχει καμιά πιθανότητα στο δρόμο μιας πεινασμένης φάλαινας.

Οι άτακτοι μαθητές λέγεται πως έχουν αυξημένο δείκτη νοημοσύνης. Πολλες φορές την άτακτη συμπεριφορά τους προκαλεί η εμμονή εκ μέρους των παιδαγωγών σε μια παράλογη τακτική. Υπάρχουν βεβαίως και τακτικότατοι μαθητές με υψηλες επιδόσεις και δείκτη νοημοσύνης. Λέγεται μάλιστα οτι τις περισσότερες φορές κερδίζουν περισσότερα στη ζωή τους και στο χρόνο της. Αυτόι οι τακτικοί μαθητές μπορούν να τακτοποιήσουν τους ατάκτους. Οι πιο καπάτσοι αργότερα  ενδέχεται να βρεθούν ιεραρχικά δυο θέσεις πάνω απο κείνον που τους σφαλιάριζε οταν ήταν πιτσιρίκια. Κι αλίμονο τότε του ατάκτου!

*
00-scal2.gif
-απο τις "Σημειώσεις ΤΕΜΠΕΛΟΣΟΦΙΑΣ" ΥΠΟ την Υψηλη΄Εποπτεία του δόκιμου Τεμπελοσοφίτη Νεκτάριου Καταπουλημένου
ΤοξικΗ ΣκέψΗ