Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010

Νυχτες μουσκεμένες...

alt...απο ξύδια...

απο λιωμένα όνειρα

απο σκέψεις που δακρύζουν

απο τον ιδρώτα που περίσσεψε

νύχτες μουσκεμένες

ποιητικόν αίτιον


Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010

Εποχές και ιστορικά δρώμενα

Χωρίς ιστορία δε γεννιέται τίποτα. Αν τελειώσει η Ιστορία τελείωσε και η αναπαραγωγή της σκέψης η οποία παράγει την Ιστορική πράξη. Του καθενός και της συλλογικής συνείδησης.

Με την Ιστορία δεν θα 'πρεπε να παίζουμε. Κι ομως αυτό γίνεται απο γεννέσως της. Οι πάντες γράφοντες αυτήν είτε ως αυτουργοί ειτε ως γραμματείς της την οικειοπούνται αναλόγως της ισχύος που διαθέτουν ωστε να το πράξουν.

Ιστορικά γεγονότα θεωρούνται αυτά που αφορούν στο συλλογικό γίγνεσθαι. Καμία περίπτωση δεν υπάρχει να καταγραφεί Ιστορικό γεγονός σχετικό με μιαν ιστορική καμπή στη ζωή ενος ανώνυμου πολίτη. Ιστορικό γεγονός μπορει να χαρακτηριστεί ακόμα και ο γάμος του Ωνάση με τη Τζάκυ Κέννεντυ, πρωην σύζυγο του τότε άτυχου πλανητάρχη. Ιστορικό γεγονός δε θα χαρακτηριστεί ποτέ ο γάμος του μικρομεσαίου επιχειρηματία με τη γραμματέα του.

...και λοιπά... και λοιπά... Ιστορικά και Ανιστόρητα, ακόμα και παραποιημένα, αρχεία που δεν επεδίωξαν ποτέ να μελετήσουν ή να αναδείξουν, παρα προτίμησαν να κρύψουν, να σβήσουν, ακόμα και να "ακυρώσουν"... αρχεία Ιστορικά...

Η εποχή του μαύρου χρυσού όπου να ναι τελειώνει. Ισως η διάδοχος εποχή σημάνει την αρχή μιας νέας Ιστορίας. Ισως αυτό εξαρτάται κι απο το ποιός θα είναι ο ανάδοχος...

απο τη σειρά εκπομπών:

Εταιρείες και Μπυραρίες

Χορηγοί:

KLASMENOS ltd πισινες υπερπολυτελείας

POU TA NAKI money consulting

και άλλοι πολλοί (χορηγοί) που τούτη την ωρα δεν τους θυμομαστε.

^^ Η σειρά Εταιρείες και Μπυραρίες θα συνεχιστεί κανονικώς καθ όλη τη διάρκεια του θέρους ενω αμφίβολη παραμένει η επάνοδος της κατα το Φθινόπωρον. ^^

εκ της διευθύνσεως


Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

Χωρίς Σειρά...

Ο έλεγχος που δεν έγινε ποτέ. Το πόρισμα που δεν επορευθη διόλου. Τα εννιάμερα του κώλου. Των ημερών που διανύουμε τας ώρας πολλές φορές θα νιώσουμε  την οργη της μπόρας. Αστα να πάνε δηλαδη γιατι αν δεν τ΄ αφήσεις έγκαιρα θα σε πάνε αυτά εκει που θέλουν. Κι ενδέχεται να μη σ' αρέσει.

Ελεγχοι παντός τύπου και προς όλας τα κατευθύνσεις. Που καιρός να πλήξεις! Κάθε μέρα τ' αυτιά σου γεμίζουν τον εγκέφαλο με τον πεπιεσμένο αέρα των γεγονότων. Κι οταν φουσκώσει το μπαλόνι νιώθεις ξάφνου αναμάρτητος. Το νου σου, παραίσθηση είναι, μην το πιστέψεις γιατι συ 'σαι ο πρώτος αμαρτήσας!

Τρέξε να προφτάσεις, όπου κι αν κοιτάξεις, μόνο τρεχάτους θα δεις.

Ειρήνη υμιν, ημιν....

ΧωΡιΣ σΕιΡα