Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Νοσταλγική Παρένθεση

Να προσέχεις τι κάνεις με τα κορίτσια, μου έλεγε ο παππούς μου στα δέκα-έντεκα μου χρόνια, να σκέφτεσαι πάντα μερικά πράμματα δυο φορές πριν τα κάνεις, πρόσθετε και ξανάσκυβε στο βιβλίο του. 

Ο παππούς ηταν σοφός εκ γενετής, τα χρόνια ελάχιστα τον δίδαξαν παραπάνω απ' οσα η ίδια του η Φύση. Ηταν στην εποχή του ενα φαινόμενο όπως όλοι έλεγαν αλλα το εγγόνι του δεν κληρονόμησε όλη την άφθαρτη γνώση που κουβαλούσε στο DNA του ο γέροντας. Ετσι είναι η Φύση... δεν αφήνει ας πούμε όλους τους συγγενείς κι απογόνους ενος Αινστάιν να γίνουν κι αυτοί Αινστάιν... Σωστά το προγραμματίζει η Φύση, αλλιώς αυτή καθαυτή η φυσική σοφία θα έπαυε να έχει την οποιαδήποτε κοινωνική αξία. Αλλωστε μια κοινωνία μεγαλοσοφών ενδέχεται να ήταν πολυ μα πολυ βαρετή! Ισως γιατι αυτή καθαυτή η απέραντη ανθρώπινη βλακεία (που εξουσιάζει τον πλανήτη) αν καταφέρεις να βρίσκεσαι έξω απο το βεληνεκές των πυρών της μπορεί να είναι εως και διασκεδαστική, φτάνει λέμε να μη βρίσκεσαι αντιμέτωπος με το βλάκα... γιατι ως γνωστόν ο βλαξ είναι αήττητος!

*

Μια νοσταλγική παρένθεση μουσικου περιεχομένου για το απόγευμα του Σαββάτου απο την εκπομπή μας

Μουσικό Επιμελητήριο

*

- σε λίγο και πάλι μαζι με χορούς και τραγούδια -


Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

KNOCKED OUT

*

...το πρόγραμμά μας συνεχίζεται με αυτό που συμβαίνει στην πραγματική πραγματικότητα: I m Knocked out δηλαδή...

κι όπως λένε οι πιο παλιοί...

αφου δε γίνεται να το αποφύγουμε...

ας το απολαύσουμε!

*

είναι η εκπομπή

Πραγματικότητα και Τραγούδι

*

mUsiCΔευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ 2012...

Απο τα μισόκλειστα παράθυρα της καλύβας βλέπω τα πρώτα φώτα του 2012. Της νύχτας φωτισμοί που διαρκούνε και τη μέρα, δεν τoυς σβήνει ο ήλιος απλά γιατι δεν ξημερώνει. Η μέρα που έρχεται μοιάζει στο νου με τη συνέχεια της νύχτας. Κι ο,τι αντιλαμβάνεται ο νους καταχωρείται ως μύχια πραγματικότητα.

*

Τη μέρα την καταπίνουν οι τράπεζες, τα χρέη, οι ολοκαίνουριες υποχρεώσεις που δεν γίνονται κατανοητές αλλα απαιτούν την άμεση πολλές φορές εξυπηρέτησή τους. Κάτι σαν τον βιασμό ενα πράμα... Αλλιώς κάτι σαν ληστεία καταμεσήμερο σε πολυσύχναστο δρόμο...

*

Το 2012 εισέρχεται στη χοροεσπερίδα της καθημερινότητας μας ως η χρονιά της μεγαλύτερης πνευματικής κατοχής που γνώρισαν οι τόποι μας.

*

Σφραγίδα σημειολογική του νεογέννητου έτους ενας πρώην  μεγαλοδημόσιος υπάλληλος πιστός στα πολιτικά ήθη και έθιμα της Κάστας του, ενημερώνει με τον τρόπο του τους κρατούμενους της κοινωνίας περι των πραγματικών κανόνων λειτουργίας της προοδευτικής Δημοκρατίας του. Ετσι μαθαίνουμε αρτι αφιχθέντος του νέου Ετους οτι ο Φεουδαρχικός προοδευτισμός μας έχει καλεσμένους κάθε βράδυ στο ρεβεγιόν του, όλο το χρόνο που θα διανύσουμε... ως γεύμα...

*

Απο τα μισόκλειστα παράθυρα της καλύβας μου ρωτάω βουβά τ' αστέρια για το μέλλον τούτου του χρόνου.

...ουδεν σχόλιον...

μου απαντάνε κοφτά...

*

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ